Foto – Aija Geida

Sacepums ar turku zirņiem 0

Turku zirņus nakti izmērcē, pēc tam nokāš, uzlej ūdeni un vāra aptuveni 45–60 minūtes, kamēr gatavi. Ar mizu vārītus kartupeļus notīra un sarīvē uz rupjas rīves. Ziedkāpostu sagriež mazās rozītēs, ķiploku smalki sakapā, sīpolu, tomātus un papriku sagriež gabaliņos. Saldajam krējumam pievieno visas garšvielas, rīvētu sieru, ķiploku, sāli un samaisa. Dārzeņus kārto cepamajā veidnē, uzlej mērci un cep +180 °C aptuveni 45 minūtes, līdz sacepums ir zeltaini brūns. Pasniedz siltu ar svaigiem lapu un dārzeņu salātiem.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.