Foto – Matīss Markovskis

Sāļais dārzeņu pīrāgs ar Briseles kāpostiem, saulē kaltētiem tomātiem un svaigu rukolu 0

Sastāvdaļas
250 g kviešu miltu
125g sviesta
ola

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 7
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi 57
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
5 olas
200 ml saldā krējuma
240 ml piena
320 g Briseles kāpostiņu
120 g ķirštomātu
10 g rukolas
30 g saulē kaltētu tomātu
5 g piparu
2 ķiploka daivas
viens mazs sīpols
10 g citrona sulas

Pagatavošana.
Miltus izsijā caur sietu, pievieno izkausētu sviestu, viegli sakultu olu un mīca ar rokām līdz viendabīgai masai. To liek bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē ledusskapī 10–15 minūtes.
Kamēr mīkla atpūšas, nomizo sīpolu un ķiploku, sakapā un viegli apcep uz pannas.
Nomazgā Briseles kāpostus, ķirštomātus un rukolu.
Gatavo pildījumu: olas, saldo krējumu un pienu sakuļ viendabīgā masā, pievieno sakapātus kaltētos tomātus, piparus, citrona sulu, apceptos ķiplokus un sīpolus, ķirštomātus, rukolas lapiņas un uz pusēm pārgrieztus Briseles kāpostiņus.
Mīklu izņem no ledusskapja. Uz veltnējamās virsmas uzkaisa nedaudz miltu, lai mīkla neliptu klāt. Cepšanai var izmantot jebkāda izmēra un formas pannu – der gan apaļa, gan četrstūraina. Mīklu izveltnē ar mīklas rulli, līdz iegūst vēlamo formu, – mīklai jābūt plānā kārtā.
Formā ieklāj cepampapīru, lai mīkla nepielīp, vai viegli ietauko ar taukvielām. Izklāj mīklu un vienmērīgi izspaida. Sadursta ar dakšiņu, lai cepoties neuzpūšas, pārklāj ar folijas loksni. Virs tās var uzbērt kārtu nevārītu pupiņu vai zirņu – tad mīkla būs plāna, neuzpūtīsies un vienmērīgi izcepsies.
Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 175 grādos 5 minūtes. Tad pupiņas nober, noņem foliju un turpina cept vēl kādas 8 minūtes, kamēr mīkla kļūst zeltaini brūna.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izceptajā pamatnē ielej iepriekš sagatavoto pildījuma masu un turpina cept 20–30 minūtes 170 grādos, līdz pīrāgs gatavs.
Izņem no krāsns, atdzesē, sagriež un pasniedz galdā.

Pildījumam var izmantot arī kūpinātu gaļu, jūras produktus. Var likt citus dārzeņus, piemēram, zaļās pupiņas, sparģeļus, kabaci, puravu, burkānus, papriku, brokoļus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.