Foto-Baiba Buceniece

Sarkano lēcu krēmzupa 0

Lēcas nomazgā aukstā ūdenī, vāra mīkstas (bez sāls). Sagrieztus sīpolus viegli apcep sviestā vai augu eļļā, pieber 1 tējk. kaltētu piparmētru un tikpat daudz maltu sarkano piparu. 1 ēd. k. tomātu pastas pievieno 0,5 l auksta ūdens un 2 ēd. k. miltu, sablendē. Apceptajiem sīpoliem pielej tomātu pastas un miltu maisījumu, strauji uzvāra. Ar visu ūdeni pievieno vārītas sarkanās lēcas, sagrieztus burkānus un kartupeļus. Lēni vāra 1 – 1,5 stundas. Kad virums gatavs, pievieno 300 g sviesta, sāli un sakuļ ar blenderi. Pirms ēšanas pārkaisa ar kaltētām piparmētrām, sarkanajiem pipariem, pievieno citrona sulu.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.