Foto – Aija Geida

Siera un redīsu maizītes – ļoti gardas nesteidzīgām brokastīm 0

Sastāvdaļas
• 8 maizes šķēles
• 200 g Čedaras siera
• 3 redīsi
• 2 ēdamkarotes majonēzes
• 1 ēdamkarote tomātu mērces
• 3 ēdamkarotes sasmalcinātas paprikas
• ¼ tējkarotes Kajennas piparu
• 1 tējkarote Vorčesteras mērces
• ½ tējkarotes maltu melno sinepju
• Sauja pētersīļu lapiņu
• Šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Redīsus smalki sakapā, sieru smalki sarīvē. Liek bļodā un pievieno papriku, majonēzi, Vorčesteras mērci (var aizstāt ar kvalitatīvu sojas mērci), tomātu mērci, maltas melnās sinepes (var izmantot pustējkaroti krievu sinepju), Kajennas piparus (ja gatavo bērnam, piparus neliek), sāli un samaisa. Uz pannas vai tosterī apgrauzdē maizītes. Uz tām liek pētersīļu lapiņas un siera masu, atkal pētersīļu lapiņas un otru maizes šķēli. Piespiež vienu otrai un piecas minūtes cep cepeškrāsnī +200 °C, lai mazliet pakūst siers un redīsiem pazūd sīvums. Pārgriež uz pusēm, ietin pārtikas plēvē un liek kārbiņā.

Rudenī šo sviestmaižu pagatavošanai var izmantot baltos redīsus, kas ir patīkami sulīgi un maigi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.