Sinepēs un ķiplokos marinēti gurķi. Pikanta receptīte! 0

Ir milzum daudz recepšu gurķu marinēšanai, sālīšanai un skābēšanai gan tūlītējai ēšanai, gan ziemas krājumiem. Tomēr vienmēr atrodas kāds gudrs saimnieces padomiņš, kas nedaudz atšķiras no visiem pārējiem. Piemēram, vai tev gadījies pagaršot gurķus sinepēs, ar ķiplokiem un vēl maltiem melnajiem pipariņiem? Īstā reize to izmēģināt!

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Gurķus sagriež četrās daļās (vispirms gareniski uz pusēm, pēc tam vēlreiz – perpendikulāri).

Cukuru sajauc ar eļļu, etiķi, sāli, sinepēm, pipariem un ķiplokiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Iegūto marinādi pārlej gurķiem, visu labi samaisa.

Gurķus tur marinādē 3-4 stundas, periodiski maisot.

Pēc tam tos pārliek tīrās burkās, liek lielā katlā ar siltu ūdeni. Ļauj ūdenim uzvirst un sterilizē gurķus 10-15 minūtes.

Burkas aizvāko ar izkarsētiem vākiem, hermētiski noslēdz, apsedz un ļauj atdzist.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.