Foto: Depositphotos

Skābējam kāpostus! Mājās gatavotiem – pavisam cita garša 0

Mūsdienās gandrīz ikvienā pārtikas veikalā var iegādāties skābētus kāpostus, taču tie nekad negaršos tik labi kā pašu spēkiem ieskābētie. Ķeramies klāt!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem
Kokteilis
Numeroloģijas tests: aprēķini savu laimīgo skaitli un uzzini, ko tas par tevi atklāj 10
Aivars Lembergs sašutis par kārtējo slogu uz Latvijas patērētāju kakla: “Tā mēs iegriezām Krievijai – pērkam dārgākus dārzeņus no Krievijas”
Lasīt citas ziņas

Kāpostu skābēšanai būs piemērotas vēlīnās šķirnes ar cietām galviņām. Tautas ticējumi saka, ka skābēšanu labāk veikt augošā mēnesī, tad kāposti būs sulīgi un kraukšķīgi.

Foto: Depositphotos
CITI ŠOBRĪD LASA

Jāuzmanās, lai burkāni netiktu pievienoti par daudz – trīslitru burkai kāpostu pilnīgi pietiekami būs ar vienu burkānu, citādi kāposti būs pārlieku mīksti.

Foto: Depositphotos

Vienam kilogramam kāpostu būs nepieciešams aptuveni 20 grami rupjā sāls. Var pievienot arī nedaudz cukura. Jāizvairās pievienot sāli ar jodu, jo arī šajā gadījumā kāposti var būt mīksti.

Foto: Depositphotos

Kāpostu skābēšanai jāizvēlas stikla, emaljēts vai plastmasas trauks, bet nekādā gadījumā metāla vai alumīnija. Vēlams, lai sākotnēji tas būtu spainītis vai katls.

Foto: Depositphotos

Sarīvētos kāpostus un burkānus pārber ar sāli un ļoti rūpīgi samaisa ar rokām, lai izdalītos sula, pēc tam iespējami blīvi saliek skābēšanai paredzētajā traukā.

Foto: Depositphotos

Var pievienot arī ķimenes. Kad kāposti salikti traukā, sulai obligāti jānosedz skābējums. Vēlams uzlikt slogu. Pēc divām dienām kāpostus sabaksta ar koka irbulīti vai koka lāpstiņu un “izlaiž” gaisa burbulīšus. Tad atkal tos pārklāj ar slogu un atstāj uz pāris dienām.

Foto: Depositphotos

Pēc pāris dienām atkal liek lietā koka irbulīti. To atkārto vairākkārt, līdz nav gaisa burbuļu.

Tad aptuveni pēc nedēļas kāpostus liek vēsumā un glabā noslēgtā traukā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.