Foto – Valdis Semjonovs

Smiltenes “burratta” siers upeņu kažokā. Nu ļoti smalki! 0

Recepti no saviem krājumiem piedāvā šefpavārs Arnis Ansons.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 72
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas (1 porcijai) – 1 gab. Smiltenes “burratta” siera, 1 gl. saldētu upeņu, 5 ēd. k. brūnā cukura, ½ gl. portvīna, ½ gl. saldētu zaļo zirnīšu, sāls, 2 āboli “Granny Smith”, piparmētras, ¼ gl. baltvīna, zirņu dzinumi, 1 šķēle franču bagetes, rukola, olīveļļa, citronu sula.

Pagatavošana.

Lielāko daļu upeņu ievieto katliņā, pievieno 2 ēd. k. brūnā cukura, portvīnu, vāra, līdz ogas savārījušās ievārījumā. To sablendē, pēc tam izspiež caur smalku sietu. Kad masa atdzisusi, “burratta” sieru liek gatavajā upeņu mērcē. Lai pagatavotu zaļo zirnīšu un skābo ābolu čatniju, vispirms zaļos zirnīšus atlaidina siltā ūdenī, nomizotus ābolus, kam izņemta serde, sarīvē uz rupjas rīves. Katliņā lej baltvīnu, pievieno 3 ēd. k. brūnā cukura un vāra. Kad baltvīns līdz pusei novārījies, pievieno sarīvētos ābolus, sautē, līdz masa sabiezējusi. Pusi masas liek bļodiņā, pievieno zaļos zirnīšus, pieber mazliet sāls, masu ar dakšu saspaida. Lai pagatavotu ābolu un piparmētru biezeni, atlikušos sasautētos ābolus ievieto blendera krūzē, pievieno pusi saujas piparmētru lapiņu, sablendē. Masu liek bļodiņā, ļauj atdzist. Pāri palikušās saldētās upenes pārlej ar tikko vārītu, karstu brūnā cukura sīrupu. Ļauj ogām ievilkties. Franču bageti griež šķēlēs, uz grila pannas apgrilē no abām pusēm. Rukolu liek bļodiņā, pievieno olīveļļu un citronu sulu, samaisa. Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja. Dekorē ar rukolu.

CITI ŠOBRĪD LASA
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.