Foto: Aija Geida

Šokolādes kūka – visātrāk uzcepamā kūka pasaulē 0

Sastāvdaļas
• 220 g kviešu miltu
• 50 g nesaldināta kakao pulvera
• 160 g cukura
• 170 ml piena
• 100 ml kokosriekstu eļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• tējkarote cepamā pulvera
• 2 ēdamkarotes termoizturīgo šokolādes gabaliņu

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kviešu miltus izsijā, sajauc ar cepamo pulveri, cukuru un kakao. Pielej pienu un samaisa. Katliņā izkausē kokosriekstu eļļu un pievieno masai. Samaisa. Beigās pielej citrona sulu un vēlreiz samaisa. Cepamo veidni izklāj ar cepamo papīru, ielej tajā masu un pārkaisa ar termoizturīgajiem šokolādes gabaliņiem. Cep iepriekš līdz 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī 35 minūtes. No veidnes izņem tikai tad, kad kūka atdzisusi. Ja vēlas, kūku var pārgriezt uz pusēm un vidū ieziest dzērveņu ievārījumu vai karameļu krēmu, tikai tad mīklai par trešdaļu samazina pievienotā cukura daudzumu.

Visātrākā ceptā kūka pasaulē – samaisi tik sastāvdaļas un cep.