Foto: ALINA BAKKER/SHUTTERSTOCK

Šokolādes olas – gatavojam paši 0

Lai pagatavoto šokolādes olas, būs nepie­ciešama šokolāde, formiņas, katliņš un dekori, ar ko izrotāt pagatavotās olas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Svarīgi šokolādi temperēt jeb norūdīt, lai nezūd virsmas spīdums. Piemēram, ja ir 600 gramu šokolādes, 400 gramu izkausē ūdens peldē, līdz temperatūra sasniedz 45 °C (piena) vai 48 °C (tumšajai). Katliņu izņem no ūdens un pievieno atlikušo šokolādi. Maisa, līdz iegūta viendabīga masa, – tai jābūt atdzisušai līdz 32 °C (tumšā) vai 30 °C (piena).

Ir divi veidi, kā pagatavot šokolādes olas atkarībā no formas lieluma. Lielajām formiņām šokolādi izsmērē ar otiņu plānā kārtā un uz 10–15 minūtēm noliek sastingt. Pēc tam smērē otro un trešo slāni. Mazajām formām masu ielej pusi no tilpuma, vidū ieliek riekstu vai sulīgu žāvētu ogu un sapilda pilnu. Var darboties ar balto un tumšo šokolādi, ielejot pusi vai trešdaļu no vienas, noliekot sacietēt un tad lejot cita veida šokolādi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad šokolādes olas sacietējušas, tās izņem no formiņas un aplīdzina maliņas – to viegli izdarīt ar siltu nazi. Pēc tam katrai pusītei ar otiņu apsmērē vidu un abas salīmē kopā. Rotāšanai izmanto krāsainos cukura dekorus, pielīmē ar izkausētu šokolādi. Labi izskatās, ja balto šokolādi rotā ar tumšās, bet tumšo – ar baltās šokolādes rakstiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.