Foto – Marta Purmale

Spirgtā brokoļu zupa 0

Sastāvdaļas
* aptuveni kilograms brokoļu
* vidējs sīpols
* pāris ķiploka daivas
* eļļa apcepšanai
* 12 tīģergarneles
* sīpolu sēklu vai citi dīgsti
* sāls un pipari

Reklāma
Reklāma
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sīpolus notīra, sagriež lielos gabalos. Apcep eļļā kopā ar notīrītām ķiploka daivām. Pielej ūdeni, uzvāra. Karstajā virumā liek sagrieztus brokoļus un pavāra īsu brīdi, aptuveni 5 minūtes, kamēr brokoļi mīksti, bet nav izšķīduši. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Garneles liek karstā sālsūdenī un pakarsē apmēram minūti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavos brokoļus sablendē viendabīgā biezenī. Lej šķīvjos, kamēr zupa silta. Dekorē ar vārītām tīģergarnelēm un dīgstiem.

Pavāres piebilde

Brokoli nedrīkst pārvārīt, tad tas zaudē gan vitamīnus, gan skaisto krāsu. Vislabāk ir tvaicēt aptuveni 10 minūtes.

Šāda zupa kārdina ar spirgto toni un ir veselīga. Tai var pievienot saldo krējumu, bet tas nav nepieciešams, jo garša tāpat ir dabiska un tīkama. Garneļu vietā var iebārstīt maizes grauzdiņus. Dilles vai pētersīļi īsti neder, jo šiem zaļumiem ir pārāk izteikta garša.