Foto – 123rf.com

Stiprā rudzu maize, pagatavota ar kefīru. Divas receptes 0

Sastāvdaļas
1/2 pakas (750 g) Stipro rudzu miltu
600 ml silta kefīra (formas maizei 650 ml)
4 ēd. k. cukura
80 ml ābolu sulas
2 tējk. sāls
3 tējk. ķimeņu
1 paciņa (11 g) šķīstošā rauga vai
1/3 paciņas (30 g) presētā rauga

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
Visas sastāvdaļas rūpīgi samīca mīklā. Cukuru var aizvietot ar iesala ekstraktu. Traukam uzliek vāku vai pārsedz ar dvielīti un raudzē siltā vietā 1–2 stundas. Uzrūgušu mīklu ar mitrām rokām sadala divos gabalos.

Formas maize: Ievieto mīklu ieeļļotā formā, pārsmērē ar ūdeni un vēlreiz raudzē siltā vietā 30–45 min. Pirms cepšanas atkārtoti pārsmērē ar ūdeni. Uzkarsē krāsni līdz 250 °C temperatūrai, liek tajā uzraudzētās sagataves un cep 5 min. Tad samazina temperatūru līdz 200 °C un turpina cept aptuveni 35 min.

CITI ŠOBRĪD LASA

Klona maize: Izveido ovālas formas kukulīšus, uzliek uz pannas, pārsmērē ar ūdeni un raudzē siltā vietā 30–45 min. Pirms cepšanas atkārtoti pārsmērē ar ūdeni. Uzkarsē krāsni līdz 250 °C temperatūrai, liek tajā uzraudzētos kukulīšus un noregulē temperatūru uz 180 °C. Cep aptuveni 40 min.

Sagatavots pēc tematiskā izdevuma “Mājas Labumi”