Foto: Indulis Burka

Sulīgs stirnas belašs 0

Lai pagatavotu sulīgus stirnas belašus, nepieciešams mazliet rauga mīklas, protams, stirnas gaļa, žāvēts speķis un garšvielas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

Jāsāk ar rauga mīklas pagatavošanu. Presēto raugu sadrupina un pārkaisa ar cukuru. Attēlā redzamo belašu pagatavošanai vajadzēja ceturtdaļpaciņas rauga. Pienu uzsilda līdz aptuveni 30 grādiem. Tajā iesijā mazliet miltu, pievieno šķipsnu sāls un cukura. Iztiek bez taukvielām, jo belašus vārīs eļļā. Pievieno raugu un vēl miltus, līdz mīkla kļūst nedaudz staipīga. To mīca, līdz mīkla atlec no pirkstiem. Pārkaisa ar miltiem un ļauj stundu uzrūgt.

Foto: Idulis Burka
CITI ŠOBRĪD LASA

Stirnas gaļu samaļ, tāpat speķi, daiviņu ķiploka un nelielu sīpolu. Pievieno smalki sakapātus svaigus raudenes un timiāna zariņus, mazliet diļļu. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. No mīklas veido nelielas bumbiņas, kuras ar pirkstiem izpleš aptuveni piecus milimetrus biezās plāksnītēs. Viducī ievieto pildījumu.

Foto: indulis Burka

Belašu aizloka, taču atstāj nelielu actiņu. Pa to izplūdīs tvaiks, un belašs nesaplīsīs.

Belašus vāra eļļā. Kad eļļa sakarsēta, tās temperatūru mazliet samazina. Pretējā gadījumā belaši no ārpuses kļūs brūni, bet iekšā vēl nebūs izvārījušies. Vārīšanas laikā belašus apgroza, lai tie vienādi apbrūninātos no abām pusēm. Belašu pagatavošana aizņēma aptuveni pusotras stundas.

Vairāk lasiet žurnālā Medības

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.