Foto – Anda Krauze

Store ar tomātiem un bulguru 1

Zivij uzbārsta sāli, piparus un apcep no abām pusēm taukvielās (sviests + eļļa).

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli”
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Lasīt citas ziņas

Vīnogām novelk mizu un izņem sēkliņas. Vistas buljonu lej katliņā, pakarsē, tad, strauji maisot, ieputo sviestu. Pieber iztīrītās vīnogas, uzber mazliet sāls, cukura, piparu un mirkli pakarsē.

Tomātus noblanšē, noņem mizu un sagriež gabaliņos. Sīpolus sasmalcina un kopā ar tomātiem apcep nelielā eļļas daudzumā. Pielej 100 ml ūdens, pievieno cukuru un sāli, mazliet pavāra. Sablendē. Tomātu biezeni pievieno vārītam bulguram.

Padoms

CITI ŠOBRĪD LASA

• Pirms gatavošanas bulguru iemērc aukstā ūdenī, lai saīsinātu vārīšanas laiku un lai tas nepārvērstos putrā.

• Jāvāra uz lēnas uguns 15–25 minūtes, pēc tam atstāj katliņā vēl 15 minūtes.

• Apcepot sviestā, būs izteiktāks aromāts.

• Tumši apgrauzdētajam bulguram raksturīga riekstu smarža, garša un viegla konsistence.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.