Sviesta, rauga, biezpiena, smilšu mīkla. 4 receptes mājas cepumu kārotājiem 0
Kārtainā sviesta mīkla
Nepieciešams
200 g sviesta, 2 glāzes miltu, 1 olas dzeltenums, 0,5 glāzes ūdens, 1 ēdamkarote konjaka vai degvīna, 1 naža gals sāls.
Reklāma
Reklāma
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās
43
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16
144
ASV izsludina ārkārtas stāvokli pirms Saules aptumsuma – paredz cilvēku masu bojāeju
12
Sviestu ar ¼ miltu sastrādā plāksnē, atdzesē. No miltiem, ūdens, sāls, konjaka un olas dzeltenuma gatavo mīklu. To noliek vēsumā.
Pagatavošana
Atdzesēto mīklu izveltnē, vidū ieliek sviesta plāksni, tai pāri pārloka brīvās mīklas malas, izveltnē, saloka 3 reizes vienā virzienā, tad 3 reizes otrā, atstāj vēsumā 1 stundu. Vēlreiz izveltnē un saloka kā iepriekš, atkal atdzesē. Pēdējo reizi izveltnējot, no mīklas veido plāksnes kūkām, tortēm vai izspiež cepumus, ko liek uz plāts, kas apslacīta ar aukstu ūdeni, cep karstā cepeškrāsnī.