Foto – Anda Krauze

Torte “Novadniece”

. Konkursa “Siera saldā torte” 2. vietas ieguvējas recepte 1

Biedrība “Siera klubs” sadarbībā ar Smiltenes novada domi Smiltenē rīkoja Vidzemes reģiona konkursu “Siera saldā torte”. Piedalījās 24 konkursantes no Rīgas, Siguldas, Cēsīm, Limbažiem, Valmieras, Ogres, Valkas, Gulbenes un Alūksnes. 
Uz 20 metru gara galda bija sarindotas 24 kūkas, kopā – 96 kilogrami, – cita par citu skaistākas un gardākas. Tas bija iespaidīgs, vārdiem neaprakstāms skats.

Reklāma
Reklāma

ASTRĪDA ČEPPE, 2. vietas ieguvēja

Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Lasīt citas ziņas
Foto – Anda Krauze

Torte “Novadniece”

Sastāvdaļas


Biskvītam: 10 olas, 250 g cukura (izvēlēties pēc iespējas smalkāku), 1 ēdamkarote vaniļas cukura, rīvēta citrona miziņa, 150 g miltu, 100 g mandeļu miltu, 25 g cietes.

Izcep biskvītu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sviesta krēms: 500 ml piena uzvāra ar vaniļas pāksts sēkliņām. 100 g cukura un 50 g cietes saputo ar 4 olu dzeltenumiem. Turpinot putot, iemaisa karsto pienu un karsē, līdz masa sāk burbuļot, tad atdzesē un izberž caur sietiņu.

500 g saldkrējuma sviesta saputo ar 300 g pūdercukura un pakāpeniski iemaisa vaniļas krēmu.

Krēmu sadala divās daļās. Vienai daļai pievieno virtuves kombainā sastrādātu Trikātas Karalisko sieru un 2 ēd. karotes lāceņu liķiera.

Otrai daļai pievieno virtuves kombainā sastrādātu Mālpils sieru, divas karotes baltā ruma un rīvētu citrona miziņu (ja vēlas saldāku, var pievienot nedaudz kondensētā piena ar cukuru).

Šokolādes krēmam: 400 g aveņu biezeņa, 180 g tumšās šokolādes, 6 olu dzeltenumi, 1 zvaigžņu anīss, 2 želatīna plāksnītes.

Šokolādes putām: 400 g jogurta bez piedevām, 200 g tumšās šokolādes, 4 olu dzeltenumi, vaniļas pāksts.

Kā gatavot?


Torti veido kārtās:

1. kārta: biskvīts + Trikātas Karaliskā siera krēms,

2. kārta: šokolādes krēms,

3. kārta: biskvīts + Mālpils siera krēms

4. kārta: šokolādes putas.

Tortes dekorācijai izmanto dabiskās melleņu un smiltsērkšķu krāsvielas.