Foto – Anda Krauze

Torte “Siguldas spieķītis”
. Konkursa “Siera saldā torte” 3. vietas ieguvējas recepte 0

Biedrība “Siera klubs” sadarbībā ar Smiltenes novada domi Smiltenē rīkoja Vidzemes reģiona konkursu “Siera saldā torte”. Piedalījās 24 konkursantes no Rīgas, Siguldas, Cēsīm, Limbažiem, Valmieras, Ogres, Valkas, Gulbenes un Alūksnes. 
Uz 20 metru gara galda bija sarindotas 24 kūkas, kopā – 96 kilogrami, – cita par citu skaistākas un gardākas. Tas bija iespaidīgs, vārdiem neaprakstāms skats.

Reklāma
Reklāma

MĀRĪTE SPRIŅĢE, 3. vietas ieguvēja

Torte “Siguldas spieķītis”

Sastāvdaļas


Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
Lasīt citas ziņas

Biskvītam: 30 olas, 30 ēdamkarotes cukura, 30 ēdamkarotes Hercoga miltu.

Pildījumam: 1 kg rabarberu ievārījuma, 0,5 kg dzērveņu ievārījuma, 0,6 kg Mālpils siera, 0,3 kg Muižas siera, 0,2 kg Smiltenes skābā krējuma, 1 kg vārītā krēma, 0,5 kg karamelizētas rīvmaizes, 0,5 kg “Straupes” vārītā kondensētā piena, 0,1 l deserta vīna.

CITI ŠOBRĪD LASA

Atsevišķi saputo olu baltumus un dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru. Dzeltenumos iemaisa izsijātus miltus, tad viegli iecilā baltumus un liek cepties 180 grādu temperatūrā apmēram 20 minūtes.

Pildījumam uz pannas izkausē sviestu un cep rīvmaizi ar cukuru, līdz rīvmaize kļūst skaisti brūna. Sablenderē skābo krējumu ar Mālpils sieru.

Vārītajam krēmam: saputo 8 olas ar 200 g cukura, ieber 70 g vaniļas cukura un 200 g miltu. Uzliek karsēties 0,2 l piena. Uzsildīto pienu lej iepriekš sagatavotajā masā, izmaisa, ūdens peldē karsē, līdz sabiezē. Gatavo masu atdzesē un klāt piekuļ 500 g sviesta. Muižas sieru smalki sarīvē.

Kā gatavot?


Pirmo biskvīta kārtu pārsmērē ar rabarberu ievārījumu.

Otro biskvīta kārtu pārsmērē ar vārīto kondensēto pienu, pārkaisa ar sacepto rīvmaizi.

Trešo biskvīta kārtu pārsmērē ar dzērveņu ievārījumu un sablenderēto krējumu un Mālpils sieru.

Ceturto biskvīta kārtu piesūcina ar deserta vīnu, pārsmērē ar vārīto krēmu un smalki sarīvētu Muižas sieru.

Torti dekorē ar svaigām ogām, augļiem un piparmētru lapiņām.