Publicitātes foto

Vārīts bumbieris saldajā vīnā un safrānā, pasniegts ar vaniļas krēmu un svaigām ogām 0

Ja vēlaties pārsteigt viesus, pagatavojiet gardu un vizuāli baudāmu saldo ēdienu, kura pamatā ir vienkāršais un veselīgais auglis – bumbieris. Labā ziņa – lielākā daļa nepieciešamo produktu noteikti jau atrodas jūsu virtuves skapīšos.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas sešām porcijām – 1 kg bumieru.

Marināde
1 litrs mājas vīna
150 grami cukura
Garšvielas: anīss, krustnagliņas, rozā pipari, smaržīgie pipari, kanēlis, 0,00005 grami safrāna

CITI ŠOBRĪD LASA

Vaniļas krēms
400 ml piena
200 grami cukura
50 grami miltu
6 olas
1 vaniļas pāksts
Ogas pēc izvēles, piemēram, zemenes, avenes, kazenes, mellenes un jāņogas
Dekoram – ēdamie ziedi

Pagatavošana
Bumbieris
Nomizojiet bumbierus, sagrieziet uz pusēm un izņemiet serdi. Lejiet katliņā vīnu un vāriet, pievienojot cukuru, safrānu un garšvielas. Kad vīns ir uzvārījies, lieciet iekšā bumierus un vāriet, kamēr tie ir gandrīz gatavi. Pēc tam bumbieri atdzesējiet, līdz tas ir gatavs pasniegšanai.

Vaniļas krēms
Uzkarsējiet pienu, atgrieziet un iztīriet vaniļas pāksti no sēkliņām un pievienojiet pienam. Sakuliet olas ar cukuru un izsijātus miltus, pakāpeniski lejot klāt uzvārīto pienu un vienmērīgi apmaisot. Iegūto masu lieciet karsēties uz lēnas uguns, līdz tā sabiezē. Pēc tam krēmu atdzesējiet.

Knifiņš: Kopējo masu labāk gatavot ūdens peldē, lai izvairītos no piedegšanas.

Servē:
Kārtojiet bumbierus ar krēmu uz šķīvja pēc saviem ieskatiem, dekorējot ar svaigām ogām.

Recepti piedāvā šefpavārs Artūrs Brucis

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.