Foto – Dievietei.lv

Vasaras dārzenīši ziemai 0

Šīs receptes dārzeņi ir kraukšķīgi, marināde tāda, ka jākaujas, kurš pirmais paspēs izdzert, par sīpoliem notiek kautiņš.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Lasīt citas ziņas

Sterilā burciņas (1litrs) dibenā liekam 3 – 4 diļļu un pētersīļu (zaļumu) zariņus, 1 pārgrieztu ķiploka daiviņu, ja vēlaties, varat ielikt rūgtā pipara gredzenus, 1 vidēja lieluma sīpolu sagrieztu gredzenos, 1 saldo piparu sagrieztu salmiņos (krāsu dažādībai ņemu dzelteno vai oranžo), tad sagrieztus gurķus, bet ne plānas šķēlēs, un tomātus (vēlams ņemt cietus, gaļainus, labi nogatavojušos, tādus, kuri neizšķīdīs un nepārvērtīsies putrā). Dārzeņus liek blīvi, mazliet piespiežot. Virsū liek 4 – 5 smaržīgos piparus, 2 krustnagliņas, 2 – 3 lauru lapiņas.

Gatavojam marinādi: uz 2 litriem ūdens vajag pusi glāzes (250 gr) cukura, 3 ēdamkarotes sāls bez kaudzītes, kad ūdens uzvārīsies, ielej 150 gr 9% etiķa un marinādi uzreiz lej burciņā (ar šo marinādes daudzumu var apliet 4 – 5 litra burkas).

CITI ŠOBRĪD LASA

Tad no uzvārīšanās brīža burkas pasterizē 7 – 8 min un uzreiz aizvalcē. Ziemā, pie pasniegšanas, marinādi nolej atsevišķā traukā, dārzeņus (bez garšvielām) izliek salātu traukā un aplej ar augu eļļu pēc garšas.