Foto: Viktorija Kožemjakina

Viegli brokastu ēdieni, ar ko palutināt savu sievieti arī pēc svētkiem 0

Starptautiskā sieviešu diena aizvadīta, bet dāmas nepieciešams lutināt ne tikai svētkos – tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas viegli pagatavojamu, veselīgu un garšīgu brokastu receptes, kas jebkuru dienu var padarīt īpašu!

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Pilngraudu maizītes ar lasi, avokado un olu

Gatavošanas laiks -15 minūtes.
Sastāvdaļas (4 maizītēm)

4 pilngraudu maizes šķēles
200 g svaigas laša vai foreles filejas
1 liels nogatavināts avokado
8 vārītas paipalu olas (vai 2 vistu olas)
1 plānās šķēlēs sagriezts gurķis
Zaļumi pasniegšanai (redīsu, zirņu vai citu augu dīgsti)
sāls, melnie pipari

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana
Sagrieziet plānās šķēlītēs zivi. Notīriet un ar dakšiņu samīciet avokado, lai veidojaskrēmīgs “avokado sviests” (tajā var palikt arī lielāki avokado gabali). Pievienojiet avokado masai nedaudz sāls. Uzsmērējiet to uz maizītēm, lieciet virsū lasi un gurķi, pa virsu uzliekot sagrieztas, vārītas olas.Pārkaisiet ar garšvielām, rotājiet ar zaļumiem un pasniedziet!

Čia un jogurta pudiņš ar ogām

Gatavošanas laiks – 10 minūtes. (+laiks čia sēklu uzbriedināšanai).
Sastāvdaļas (4 personām)
400 g grieķu jogurta bez piedevām
200 g mandeļu, auzu vai kokosriekstu piena (var izmantot arī govs pienu)
50 g čia sēklu
30 g medus
dažādas ogas rotāšanai

Pagatavošana
Sajauciet pienu ar jogurtu un medu. Maisījumam pievienojiet čia sēklas, samaisiet ar karoti. Lieciet visu ledusskapī vismaz uz 2 stundām (labāk uz nakti), lai sēklas kārtīgi uzbriest.

Ja vēlaties, lai pudiņam ir šķidrāka konsistence, pirms pasniegšanas tam piejauciet vēl nedaudz jogurta vai piena. Pasniedziet, rotājot ar ogām!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.