Foto: PantherMedia/SCANPIX/LETA

Vienkārši pagatavojams mājas saldējums 0

Sastāvdaļas
* 6 labas lauku olas
* 0,5 l saldā krējuma vai pabieza lauku skābā krējuma
* nedaudz cukura
* zemenes, avenes, āboli vai banāni, vai vaniļas cukurs (pēc izvēles)

Reklāma
Reklāma
Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
SVF: Krievijas ekonomika augs straujāk par visām pasaules attīstītajām ekonomikām 137
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
“Olu dzeltenumus uzmanīgi atdala no baltumiem. Ābolus sarīvē, ja citi augļi vai ogas – sablendē. Dzeltenumus sakuļ, pievieno augļus vai ogas (no augļu vai ogu piedevas ir atkarīgs, kāda garša būs saldējumam). Liekot lietā fantāziju, ik reizi varam mieloties ar citas garšas saldējumu. Var pievienot tikai vaniļu, tad iznāks vaniļas saldējums. Vaniļas cukurs gan jāiebārsta krietni daudz, jo tam nav izteiktas garšas.

Putukrējumu vai skābo krējumu sakuļ ar cukuru. Olu baltumus saputo stingrās putās.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dzeltenumu, kurā iejaukta piedeva, sajauc ar saputoto krējumu. Pēc tam masā uzmanīgi iecilā baltumus. Bez liekas kulstīšanas, bet tomēr izcilā.

Saldējuma masu saliek pārtikai domātās kastītēs, liek saldētavā uz 4 stundām. Ja grib, lai saldējums būtu viendabīgs, pāris reizes šajā laikā lēnām izmaisa.

Kad gatavs, uzreiz liek galdā un mielojas – saldējums visai strauji sāk kust. Ja vienreiz nobauda tādu saldējumu, pirkto vairs nekārojas.”

Pavāres piebilde

“Kāds sacīs, ka šāds saldējums iznāk trekns. Es teiktu citādi – ar bagātīgu garšu. Turklāt pilnīgi dabisks. Reizēm veikalā paņem saldējumu, lasi etiķeti un brīnies: kā no tādām sastāvdaļām var iznākt saldējums?!

Pagatavoju divu veidu saldējumu – ar āboliem un upenēm, ne tikai dažādu garšu dēļ, bet arī krāsainībai, lai ir kontrasts. Pievienoju medū apviļātas dzērvenītes.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.