Virtuvē noderēs! Lai sīpols neaizbēg 0

Violeti, balti, oranži – izvēlies, kuru sīpolu ņemt. Šķirnes dažādība nosaka arī tā garšu un pat smaržu. Sīpols nebūt nav negaršīgs un sīvs. Tas ir vitamīnu karalis un reti kurā ēdienreizē nav klātesošs, jo to pievieno zupām, salātiem, gaļas ēdieniem. Bet saimniecēm raizes sagādā sīpola sagriešana. Pat ne tā asās smaržas dēļ, kad gribot negribot acīs sariešas asaras. Sīpolu nav viegli sagriezt, jo tam ir tendence aizslīdēt. Sīpola turētājs mazliet atgādina ķemmi. Palīgierīci (uzmanību – ass!) iedur dārzenī un pieturot sīpolu sagriež līdz pēdējam gabaliņam.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.