Foto: Ilze Pētersone

Vokpannā gatavotas nūdeles ar dārzeņiem un garnelēm 5

Autore: Ilze Pētersone, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Lasīt citas ziņas

Ēdiena pagatavošanai var izmantot parasto pannu, taču piemērotāka ir vokpanna. Produktu daudzums un proporcijas – pēc savas garšas.

Pagatavošana.

1. Ķīniešu olu nūdeles aplej ar verdošu ūdeni, līdz tās pārsegtas. Kad pēc apmēram pusstundas gatavas, nokāš caurdurī ūdeni un nūdeles izklāj uz dvieļa un nosusina, lai ir irdenas.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Kamēr gatavojas nūdeles, sagriež sīpolu, uz rupjās rīves sarīvē vai labāk sagriež salmiņos papriku un burkānus.

3. Uz pannas, kurā ir nedaudz sakarsētas eļļas, izcep sakultu olu.

4. Gatavo olu pabīda pannas malā un turpat sacep dārzeņus, kamēr mīksti.

5. Dārzeņus samaisa kopā ar olu un pielej nedaudz gaišās sojas mērces.

6. Pievieno nosusinātās nūdeles un pielej atlikušo sojas mērci.

7. Pievieno garneles vai karijā saceptus vistas gabaliņus, var arī gabaliņos sagrieztas svaigas sēnes.

8. Pielej terijaki mērci, apcep, vēl pievieno šķipsniņu cukura un apcep. Beigās var nedaudz pievienot korejiešu virtuvē iecienīto grauzdētu sezama sēklu eļļu.

9. Pirms pasniegšanas apkaisa ar sagrieztiem lociņiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.