Publicitātes foto

Zaļais falafels ar karija mērci 0

Sastāvdaļas falafelam
240 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
30 g smalki sakapātu pētersīļu
30 g smalki sakapātu piparmētru
1 smalki sakapāts sīpols
2 spiedē izspiestas ķiploka daiviņas
1 tējk. kumīna sēklu
2 ēdamk. olīveļļas
1 tējk. malta koriandra
80 g miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

1 liels avokado
Dažādas zaļās lapas pēc vēlmes (salātu lapas, spināti, biešu lapas u.c.)
2 nelieli svaigie gurķīši

4 pita maizes

Mērcei
200 g turku jogurta
1 kiploka daiviņa
1 tējk ar kaudzi karija garšvielu
Sāls, melnie pipari pēc garšas
1 ēdamk. citronu sulas
1 ēdamk. smalki sakapāto lociņu/pētersīļu

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

1) Gatavo falafelu – visas sastāvdaļas, izņemot miltus un cepamo pulveri, blendē līdz viendabīgai konsistencei (zaļumi var palikt lielākos gabalos).
2) Pievieno miltus, cepamo pulveri un samaisa.
3) No masas veido ~20 g lielas bumbiņas un liek cepties 180 grādus karstā cepeškrāsnī, uz 20-25 min.
4) Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Smalki sagriež gurķi un avokado.
5) Uz sausas pannas uzsilda pitas maizi no abām pusēm.
6) Pārgriež maizi no vienas maliņas un, atverot pīta maizi no iekšpuses, liek šajā kabatā zaļās lapas, avokado, gurķi, falafeli un mērci.
7) Pasniedz!

Publicitātes foto

Recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu ELVI

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.