Publicitātes foto

Zaļo griķu, sarkano biešu un siera salāti. Šņik, šņak un gatavs! 0

Publicitātes foto
Recepšu autore: Linda Tellgrēna, bloga Lindas Virtuve autore

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Atradusies pirms 13 gadiem pazudusi meitene, kura savulaik neatgriezās mājās no skolas 13
Lasīt citas ziņas

Sātīgi salāti no sakņu dārzeņiem. Tajos ir saliktie ogļhidrāti un olbaltumvielas ar zemu tauku saturu. Derēs gan pusdienām, gan vakariņām. Viegli pamatot, ja lieto jau novārītas bietes un gatavu salātu lapiņu maisījumu. Trikata Holandes Light siers salātiem gan piešķir sāļu noti, gan nodrošina sāta sajūtu.

Sastāvdaļas (2 personām)
● 150g zaļo griķu
● šķipsniņa jūras sāls
● 300ml auksta ūdens
● 2 vārītas bietes, sagrieztas biezās šķēlēs
● 4 lielas salātu lapas vai sauja jauktu salātu lapiņu
● puse saldā sīpola, nomizots un sagriezts plānās šķēlītēs
● 50g ķirbju sēklu
● sarkano redīsu dīgsti
● 125g Trikata Holandes Light siera, sagriezts kubiņos

CITI ŠOBRĪD LASA

Salātu mērcei
● 1 ēdamk. pirmā spieduma olīveļļas
● 2 ēdamk. citrona sulas
● 1 tējk. kļavu sīrupa vai medus
● 1 ķiploka daiviņa, nomizota un izspiesta caur ķiploku spiedi

Gatavošana
1. Zaļos griķus noskalo zem tekoša ūdens. Pievieno ūdeni, šķipsniņu sāls un vāri, līdz griķi mīksti. Gatavus vēlreiz noskalo zem tekoša ūdens.

2. Mērces sastāvdaļas liec mazā bļodiņā un samaisi kopā.

3. Salātu sastāvdaļas liec lielā bļodā, pārlej ar mērci un samaisa. Pasniedz.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.