Foto-Aija Geida

Zemeņu pārsteigums – saldā krējuma groziņi 0

Sastāvdaļas (6 porcijām): 750 ml saldā krējuma, 50 g cukura, 20 g agara (1 paciņa “RUF” Agritine), 150 – 200 g svaigu zemeņu, 2 ēdamkarotes vaniļas cukura, 4 pilieni mandeļu esences.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Aukstā saldajā krējumā izšķīdina paciņu agara (nopērkams “Rimi”, “Stockmann”, “Gafū”), liek uz vidējas uguns un, nepārtraukti maisot, vāra 10 minūtes. Tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru un 4 pilienus mandeļu esences, pavāra vēl dažas minūtes, līdz cukurs izkusis, un noslēdz uguni. Saliek mazos trauciņos zemeņu gabaliņus un pārlej saldā krējuma masu. Ja gribas divas krāsas, var pusi no šīs masas sajaukt ar ēdamkaroti kakao pulvera. Liek ledusskapī, lai sastingst.

Vislabāk ir gatavot silikona vai keramikas, nevis papīra trauciņos, kas mitruma ietekmē paliek mīksti. Var izmantot arī stikla traukus, bet šis gan tomēr ir ekskluzīvs saldais, ko ēd ļoti mazām porcijām. Ļoti pozitīvi, ka zemeņu pārsteigumu ledusskapī bez kvalitātes zuduma var turēt pat trīs diennaktis – nemainās ne garša, ne izskats, vienīgi tur nevajadzētu būt citām stiprām smaržām. Tātad, ciemiņus gaidot, desertu iespējams pagatavot jau iepriekšējā dienā: iznāk kā putna piens, gards un ļoti aromātisks!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.