Foto-Shutterstock

Zemeņu pīrāgs 0

Sastāvdaļas mīklai – 400 g miltu, 250 g margarīna, 100 g krējuma, 3 – 4 olu dzeltenumi, 100 g cukura, 0,5 tējkarotes citronskābes, 1 tējkarote sodas (nedzēsta).

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Kokteilis
Izplatītas frāzes, ko vedeklām labāk neteikt vīramātēm 1
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas pildījumam – 300 g zemeņu, 150 g cukura, 3 – 4 olu baltumi.

Pagatavošana.

Margarīnu sakapā kopā ar izsijātiem miltiem, ieber sodu un citronskābi. Pēc tam pievieno olu dzeltenumus, cukuru, krējumu un visu samaisa viendabīgā masā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tam mīklu izrullē apmēram 2 – 3 cm biezumā, liek uz ietaukotas cepamās pannas, sabaksta ar dakšiņu un cep 170 grādus karstā cepeškrāsnī 20 – 25 minūtes, līdz biskvīts kļūst zeltainā krāsā.

Tikmēr olu baltumus saputo stingrās putās. Pakāpeniski pievienojot cukuru, turpina putot olu baltumus, līdz cukurs ir izšķīdis un putas kļuvušas kā biezs krēms. Krēmam pievieno pārgrieztas zemenes, samaisa. Iegūto pildījumu liek uz uzceptā biskvīta turpat cepešpannā.

Cepešpannu vēlreiz šauj cepeškrāsnī uz 10 – 15 minūtēm.

Rotā ar svaigām ogām.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.