Publicitātes foto

Ziemas saulgriežu recepte gardēžiem: liellopa gaļas un siera pīrāgs 0

Laikā, kad ierastā kārtība ir mainīta un svētkus pavadīsim mierīgākā ritmā nekā ierasts, ēdienu un garšu entuziasts Māris Polis piedāvā palutināt sevi un savus mīļos liellopu gaļas un stiltonas siera pīrāgu. Tiem, kam kārojas likt svētku galdā ko jaunu, noderēs šī brīnišķīgā recepte!

Reklāma
Reklāma
TV24
Šoreiz “šefs” ir pielaidis kolosālu kļūdu. Vai Krievijas elite patiesībā gaida Putina nāvi? 41
RAKSTA REDAKTORS
“Šorīt viņi tur stāvēja vairāk nekā pusstundu, diskusijas bija skaļos toņos” – jautājam instruktoram, kuram no šoferiem šādā situācijā ir priekšroka 3
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Lasīt citas ziņas

Liellopu gaļas un stiltonas siera pīrāgs

Sastāvdaļas 6 porcijām!

Pildījumam:

1 kg liellopu gaļas šķiņķa
2 ēdamkarotes miltu
1/2 tējkarotes sāls
1/2 tējkarotes maltu melno piparu
3 ēdamkarotes eļļas
150 g smalki kapātu šalotes sīpolu
200 ml Mežpils Stout alus
2 ēdamkarotes balzametiķa
2 zariņi timiāna
1 lauru lapa
450 ml liellopu buljona
100 g drupināta Stiltonas siera
1 ola

Mīklai:

CITI ŠOBRĪD LASA

225 g miltu
100 g auksta sviesta
šķipsna sāls
50 g drupināta Stiltonas siera
1 tējkarote timiāna lapiņu

Pagatavošana:

1. Šķiņķi sagriež aptuveni 4 cm lielos gabaliņos, pārber ar miltiem, sasāla un sapiparo. Dziļā katlā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu un divos piegājienos tajā apcep gaļu, līdz tā ir zeltaini brūna no visām pusēm. Gaļu izņem no katla, noliek malā.

2. Tajā pašā katlā lej vēl 1 ēdamkaroti eļļas un apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi un mīksti. Katlā lej alu, pievieno balzametiķi, garšaugus un iepriekš apcepto gaļu. Pievieno buljonu un visu uzvāra. Katlam uzliek vāku un uz lēnas uguns turpina karsēt aptuveni 2-2,5 stundas, līdz gaļa mīksta. Ja šķidrums gatavošanas laikā iztvaiko, to nedaudz papildina ar ūdeni. Atdzesē un izņem garšaugus.

3. Visas mīklas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un samaļ, līdz tās veido drupačas. Pievieno 1 ēdamkaroti auksta ūdens, un visu samīca ar rokām, līdz no mīklas var izveidot bumbu. Ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī 30 minūtes.

4. Karstumizturīgā formā lej sagatavoto gaļas mērci. Pa virsu liek drupināto sieru. Pāri klāj izrullētu mīklu, kuras viducī izgriež caurumu. No pāri palikušās mīklas var izspiest formiņas un izdekorēt pīrāga virspusi. Visu noziež ar sakultu olu. Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī 30-35 minūtes, līdz mīklas garoziņa ir zeltaini brūna.