Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mācīs kā pārdot vietējos produktus 0

13. novembrī Zemkopības ministrijā notiks praktiskais seminārs diskusija “Kā izplatīt vietējo pārtiku “Bizness-Biznesam” (B2B) tīklā”.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Seminārā aicināti piedalīties vietējie pārtikas ražotāji un to apvienojošās organizācijas, kā arī vietējās pārtikas izplatītāji, kooperatīvu un citu mazo pārtikas produktu ražotāju apvienojošās organizācijas, lai diskutētu par projektā “Baltic Sea Food” rastajiem risinājumiem vietējo pārtikas ražotāju atbalstam Baltijas jūras reģiona lauku teritorijās.

Pasākumā varēs uzzināt par Baltijas jūras valstu projektā “Biznesa modelis vietējās pārtikas izplatīšanai B2B tīklā” iegūto pieredzi, kā arī tiks prezentēta rokasgrāmata jaunajiem uzņēmējiem un pārtikas produktu izplatīšanas tīkliem “Kā izplatīt vietējo pārtiku “Bizness-Biznesam” (B2B) tīklā”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zemkopības ministrijas Veterinārais un pārtikas departaments pasākumā informēs par vairākiem nozīmīgiem jautājumiem likumdošanas aspektā, kas tiešā vai netiešā veidā ietekmē vai varētu atsaukties uz jebkuru esošo vai topošo mājražotāju, lai veicinātu tā attīstību un turpmāku darbību.

Pasākumā plānots runāt arī par kaņepju izmantošanu pārtikas produktos, prasībām kazas pienam un govju svaigpienam, kā arī to, kādus produktus kafejnīcām un restorāniem atļauts iegādāties no mājražotājiem un zemniekiem.

Projekta “Baltic Sea Food” mērķis ir B2B izplatīšanas modeļa ieviešanas veicināšana, lai pēc iespējas vairāk atbalstītu vietējos pārtikas ražotājus Baltijas jūras reģiona lauku teritorijās.

Projekta ietvaros pārtikas kooperatīviem un individuāliem pārtikas ražotājiem pilotreģionā būs iespēja piedalīties apmācībās par produkcijas atpazīstamības veicināšanu un tirgošanu, uzzināt par B2B tirdzniecības veicināšanas iespējām un produkcijas izplatīšanu viesnīcām, restorāniem, tūrisma saimniecībām un veikaliem. Viens no projekta uzdevumiem ir panākt, lai viesiem un vietējiem iedzīvotājiem būtu plašākas iespējas un pieeja baudīt vietējo pārtiku.

Reģistrēties semināram var līdz šā gada 2. novembrim.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.