Mobilā versija
+24.8°C
Liene, Liena, Helēna, Elena, Ellena
Piektdiena, 18. augusts, 2017
25. janvāris, 2015
Drukāt

Griķu pankūkas (5)

griku-pankukas

Sastāvdaļas – glāze vārītu griķu, 100 ml piena, 1 ola, 4 ēdamkarotes miltu, sāls, augu eļļa cepšanai, pētersīļi vai lociņi rotāšanai.

Pagatavošana.

Vārītajiem griķiem pievieno olu, siltu pienu un visu sakuļ.

Pēc tam pieber sāli pēc garšas un pamazām iesijā miltus. Visu kārtīgi samaisa, lai nebūtu neviena kunkulīša. Mīklai jābūt kā biezam krējumam. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus.

Uz sakarsētas pannas uzlej nedaudz augu eļļas un ar karoti liek griķu mīklu. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas pankūkas.

Gatavās pankūkas liek uz papīra dvieļa, lai noņemtu lieko eļļu.

Pasniedz ar krējumu, rotā ar pētersīļa lapiņu vai lociņiem.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (5)

  1. cik ēdājiem vidēji šis?

  2. Ļoti laba recepte.Mani ēdāji bija priecīgi.Paldies! 🙂

  3. Tad nu gan jaunums!Visu mūžu tādas cepu,ja paliek pāri nedaudz vārītu griķu,rīsu vai citu putraimu.

  4. kas ta lociņs neatšķir nio pētersīļiem<!! LOL

Draugiem Facebook Twitter Google+