Mobilā versija
Brīdinājums +1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
20. jūlijs, 2015
Drukāt

Gurķi ziemai ar āboliem. Recepte dažādībai!

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida
Sastāvdaļas

(Trīslitru burkai)

• 1,5 kg svaigu, nesavītušu gurķu
• 2 skābi āboli
• 2 diļļu kāti
• 2 lauru lapas
• 3 ķiploka daiviņas
• Mazliet ķiršu un upeņu lapu
• Daži smaržīgo piparu un melno piparu graudiņi

Marinādei
• 1,5 l ūdens
• 2,5 ēdamkarotes sāls
• 2 ēdamkarotes cukura
• 2–3 ēdamkarotes galda etiķa

Tradicionāli gurķus marinē vai skābē kopā ar zaļumiem un ķiplokiem, bet ir desmitiem veidu, kā ilgstošai uzglabāšanai pagatavot gurķus, lai tie neapniktu. Šoreiz recepte ar āboliem.

Nomazgātus ābolus ar visu mizu sagriež astoņās daļās.

Ķiploku daiviņas sadala uz pusēm.

Zaļumus nomazgā un sasmalcina.

Burkās kārto zaļumus, gurķus, ābolu daivas un garšvielas. Uzvāra 1,5 litrus ūdens un uzlej gurķiem.

Ļauj 20 minūtes pastāvēt, tad ūdeni nolej un vēlreiz uzvāra, pievienojot sāli un cukuru.

Izmaisa un uzlej gurķiem. Pēc 10 minūtēm nolej trešo reizi un uzvāra, pievienojot galda etiķi.

Marinādi lej burkā, aizvalcē, apgāž burku otrādi un silti sasedz, lai lēnām atdziest. Kad burkas pavisam atdzisušas, noliek vēsumā.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+