Mobilā versija
+5.6°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
17. aprīlis, 2014
Drukāt

Pieci balti dārzeņi, kurus vajadzētu ēst biežāk (2)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Ziedkāposti

Foto – Shutterstock

Uztura noslēpumu zinātāji bieži mudina ēst daudz krāsainu augļu un dārzeņu, liekot uz šķīvja vai veselu varavīksni ar stingru pārliecību, ka krāsains ēdiens ir uzturvielām bagātāks. Tomēr krāsa ir tikai viens rādītājs. Balti produkti bieži ir tikpat vērtīgi. Patiesībā dažos baltajos dārzeņos ir tās uzturvielas, kas mums bieži pietrūkst visvairāk, piemēram, magnijs, kālijs un šķiedrvielas.

Ziedkāpostu ēdieni ir ne tikai veselīgi, bet ir arī izpelnījušies modīgas ēdmaņas statusu. Tāpat kā citos kāpostaugos – brokoļos, kāpostos un Briseles kāpostos, ziedkāpostos ir sēra savienojumi, kurus slavē par spēju cīnīties pret vēzi, nostiprināt kaulaudus un rūpēties par asinsvadu veselību.

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Par kartupeli izklausās pēc joka… Ir jau labas lietas arī kartupelī, bet ietekt ēst biežāk latviešiem, kas jau tā ir pārāk aizrāvušies ar šo atkarību izraisošo dārzeni….

  2. Ziedkāposti,ķiplokj,sīpoli,šampinjoni ,bet kas piektais?

Draugiem Facebook Twitter Google+