Publicitātes foto

“Dzīres Kuldīgā” liks grīdai putēt 2

Piektdien, 20. jūlijā, plkst. 22:22 Kuldīgas pilsētas festivāla “Dzīres Kuldīgā 2018” ietvaros svētku viesiem būs iespēja baudīt īpaši “Dzīrēm” sagatavoto koncertuzvedumu “Liksim grīdai putēt” jeb vadoni deju valstī ar dziedāšanu un demonstrācijām, LA.lv uzzināja pilsētas domē.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 133
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Deja jau no cilvēces pirmsākumiem ir bijusi svarīgs savstarpējās komunikācijas veids, rituālu sastāvdaļa un arī radoša pašizpausme. Šogad, kad Latvija svin savu simto dzimšanas dienu, deja ir svarīga lielo svinību sastāvdaļa. Pašā jubilejas gada un arī vasaras vidū, 2018. gada 20. jūlijā, visiem festivāla “Dzīres Kuldīgā” apmeklētājiem, pateicoties kādam unikālam, ļoti patiesam un mazliet izdomātam pētījumam par dejas vēsturi un Kuldīgas ģeoloģiju, būs iespēja ne tikai tradicionāli izdziedāties, bet arī izdejoties un uzzināt, kāds izskatījās reiz tik skandalozais “tītara solis”, ko nozīmē “veļas tuvuma kontakts” dejā un kā slavenā pilota Lindberga 1927. gada 20. maijā notikušais 33 stundu ilgais okeāna pārlidojums radīja jaunu deju.

Vērienīgā, saturīgā, informatīvi izglītojošā koncertuzveduma “Liksim grīdai putēt!” programma būs plaša, interesanta, paaudžu kopību veidojoša un atspoguļos zaļumbaļļu deju un mūzikas attīstības nozīmīgākos posmus Latvijā 20. gadsimtā, atklās zaļumbaļļu mūzikas un deju žanrisko dažādību, tajā būs pārstāvētas sava laika liecības – latviešu un ārzemju komponistu skaņdarbi un dziesmas, tautas mūzika, dziesmas no kinofilmām, marši, krievu un čigānu romances, džeza melodijas, arī pa kādai padomju laika optimistiskajai melodijai līdz pat Jura Kulakova trakulīgajai “Ballītei”, kuras rindiņa likta šī koncertuzveduma virsrakstā. Ne velti slavenais horeogrāfs Frenkijs Menings ir teicis: “Deja saglabā jaunību, dara cilvēku laimīgu un liek visiem pasmaidīt”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pasākumā dziedās Marija Naumova, Normunds Rutulis, Laimis Rācenājs, Zane Dombrovska, Gints Grāvelis, Ērika Eglija, Ieva Segliņa, Aldis Siliņš, Uldis Siliņš, dejos Liene Grava, Eva Krūmiņa, Anna Novikova, Modris Opelts, Reinis Rešetins, Rūdolfs Patriks Gediņš, spēlēs “Mirage Jazz Orchestra”, bet pie diriģenta pults būs Juris Vaivods. Koncertuzvedumu vadīs Lauris Subatnieks. Koncerta režisors ir Gundars Silakatiņš, horeogrāfe – Inga Krasovska, scenogrāfs – Juris Gals, kostīmu māksliniece – Jurate Silakaktiņa, videomāksliniece – Linda Ģībiete, gaismu mākslinieks – Egils Kupčs, producente – Inta Burnevica.

Koncertuzvedums ilgs divas stundas, biļešu cenas no 6 līdz 12 eiro.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.