Vācijas kompānija izstrādā inovatīvu tualeti cūku fermām 2

Viens no svarīgākajiem nākotnes lopkopības uzdevumiem ir videi kaitīgo vielu emisijas samazināšana. Šai aspektā viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir iespējami ātrāka urīna atdalīšana no mēsliem. Šis uzdevums ir atrisināts ar Vācijas firmas Big Dutchman inovatīvās cūku tualetes Pig T izstrādi. Šajā tualetē urīns no mēsliem tiek atdalīts jau tūlīt pēc to izvadīšanas. Tādējādi tiek ievērojami samazināta amonjaka emisija.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 314
Lasīt citas ziņas

Cūku tualete Pig T sastāv no atsevišķām sintētiskā materiāla plāksnītēm izgatavota lentes transportiera. Urīns un pārējie šķidrumi pa spraugām starp transportiera lentes plāksnītēm notek tilpnē, kas atrodas zem transportiera, un no turienes tālāk uz atsevišķu vircas tvertni.

Uz transportiera virsmas palikušie mēsli, pakaiši un citi organiskie pārpalikumi no aizgalda tiek aiztransportēti uz mēslu savākšanas kanālu un pēc tam tālāk uz mēslu krātuvi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mēslu transportēšanas laikā dzīvnieki paliek stāvot uz transportiera, jo tā līdzenā sintētiskā materiāla virsma tiem nerada nekādas traumas. Speciāls tīrītājs no transportiera virsmas notīra visus mēslu pārpalikumus, bet tā apgriešanās vietā spraugas starp plāksnītēm attīrās pašas. Tādējādi tiek novērsta jebkāda transportiera aizsprostošanās.

Izmantojot cūku tualeti Pig T, aizgaldu virsma vienmēr ir tīra un ievērojami tiek samazināta amonjaka emisija.

Jauninājums izpelnījies sudraba godalgu indusitrijas izstādē Vācijā EUROTIER.
Vairāk par tehnikas tirgus jaunumiem lasiet šeit

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem
Vairāk lasiet žurnālā Agro Tops
 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.