1314. gada 18. martā 0

Pirms 700 gadiem, 1314. gada 18. martā, Parīzē uz sārta ar Francijas karaļa Filipa IV ziņu tika sadedzināts pēdējais reiz ietekmīgā Templiešu ordeņa mestrs Žaks de Molē.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Viņš, tāpat kā citi šī leģendām apvītā ordeņa dalībnieki, tika apsūdzēts ķecerībā. Patiesībā cīņa notika par varu un ietekmi. Templiešu ordenis bija izveidojies Krusta karu laikā 12. gadsimtā, tomēr līdz ar eiropiešu padzīšanu no Svētās zemes tā misija bija kļuvusi neskaidra. Templiešu organizācija bija gana bagāta, lai aizdotu naudu valdniekiem, savukārt tiem nebija nekas pretim izvairīties no parāda nomaksas, nogalinot kreditorus. Nostāsti par apslēptajām templiešu bagātībām joprojām kairina daudzu prātus. Tāpat gadsimtiem tiek stāstītas leģendas par de Molē, īpaši par lāstu, kuru viņš, sārtā degdams, it kā veltījis Francijas karalim un Romas pāvestam Klementam V. Abi nomira 1314. gadā. Tāpat stāsta, ka 18. gadsimtā izveidotā brīvmūrnieku loža esot slepenās templiešu organizācijas turpinājums.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.