Vensāns D’Endī ap 1913. gadu.
Vensāns D’Endī ap 1913. gadu.
Foto: Wikimedia Commons

LTV: Latvijā atgriezīsies franču komponistam dāvināts grezns apsveikuma raksts 0

Latvijas Radio koris nedēļas nogalē dodas uz Francijas Radio festivālu Monpeljē, kur atskaņos franču komponista Vensāna d’Endī operu “Fervāls”.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Šo notikumu vēl interesantāku Latvijai padara fakts, ka Vensāns d’Endī (1851-1931) 1923. gadā apmeklēja Rīgu un uzstājās ar franču mūzikai veltītiem koncertiem Latvijas Nacionālajā operā. Par to mākslinieks tika apbalvots ar īpašu, tēlnieka Burkarda Dzeņa veidotu apsveikuma rakstu.

Franču komponista ģimene šo grezno apsveikuma rakstu, kas izrotāts ar dzintariem un ko parakstījuši savulaik Latvijā cienījami kultūras darbinieki, tagad nolēmuši atdāvināt Latvijai, informē Latvijas Televīzijas Kultūras ziņas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vensāns d’Endī pie diriģenta pults stājās franču simfoniskajai mūzikai veltītos koncertos Latvijas Nacionālajā operā 1923. gadā, par ko izpelnījās atzinīgas atsauksmes no tā laika latviešu kultūras sabiedrības puses.

Tā ir tiešām liela sakritība, ka Latvijas Radio koris piedalās šajā koncertā un ka mēs visu tur būsim klāt,” norāda Latvijas Institūta vadītāja Vita Timmermane-Moora

Relikvija tiks pasniegta Latvijas vēstniekam Francijā 24. jūlijā pulksten sešos vakarā.

Latvijas Institūta vadītāja atzīmē, ka šāds notikums kalpos par izcilu piemēru Latvijas un Francijas kultūras sadarbībā. Bet Latvijas Radio kora Vensāna d’Endī mūzikas atskaņojums tiks iemūžināts radio ierakstā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.