Foto – LETA

Rēzeknē par uzbrukumu bāriņtiesas pārstāvim aiztur sievieti 0

Pirmdien Valsts policija saņēma informāciju no bāriņtiesas, ka Rēzeknē iereibusi māte nav varējusi parūpēties par saviem mazgadīgiem bērniem.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

Lai veiktu nepieciešamo pārbaudi, uz notikuma vietu devās VP Rēzeknes iecirkņa likumsargi. Ierodoties norādītajā adresē, kur jau strādāja bāriņtiesas pārstāvis un sociālā dienesta pārstāvis.

Tika konstatēts, ka mājā antisanitāros apstākļos atrodas divi mazgadīgi bērni, savukārt bērnu māte kopā ar vēl divām personām bērnu klātbūtnē lietoja alkoholu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Likumsargi ieraudzīja, ka visapkārt valda nekārtība, bērnu māte tobrīd kopā ar vēl divām personām ir lietojusi alkoholiskos dzērienus, un visi trīs atradās acīmredzamā alkohola reibumā.

Sieviete atteicās no alkohola koncentrācijas mērījuma veikšanas, savukārt viņas viesiem konstatēts 3.89 un 1.43 promiļu stiprs alkohola reibums.

Kamēr operatīvie dienesti veica bērnu apsekošanas pasākumus, sieviete kļuvusi agresīva, traucēja darbiniekiem veikt savus pienākumus, ka arī uzbrukusi un vairākkārt iesitusi bāriņtiesas pārstāvim.

Ņemot vērā to, ka sieviete bija manāmā alkohola reibumā un nespēja patstāvīgi par bērniem parūpēties, mediķi pieņēma lēmumu bērnus nogādāt slimnīcā, lai veiktu nepieciešamās veselības pārbaudes, savukārt sievieti nogādāja medicīnas iestādē alkohola reibuma konstatēšanai.

Sieviete iepriekš jau vairakkārt bija nonākusi bāriņtiesas un sociālo darbinieku redzeslokā. Savukārt, kā atzīmēja Rēzeknes pilsētas bāriņtiesas pārstāve, bāriņtiesas priekšsēdētājas p.i. pieņēma vienpersonisku lēmumu par aizgādības tiesību pārtraukšana bērnu mātei, bet bērni tika nogādāti bērnu tēvam, kas varētu nodrošināt pienācīgu bērnu aprūpi.

Valsts policija un Rēzeknes pilsētas bāriņtiesa pateicas iedzīvotājiem, kuri nepaliek vienaldzīgi, un ziņo par šādiem gadījumiem, ka arī atgādina, ka likums nosaka, ka vecāku pienākums – nekad neatstāt bērnus vienus pašus bez uzraudzības.

Reklāma
Reklāma

Gadījumā, ja Jūsu rīcībā ir informācija par nepienācīgiem apstākļiem kādā ģimenē, kas var draudēt bērna veselībai vai dzīvībai; viņa tiesību pārkāpumiem vai neatbilstošu aprūpi, uzreiz ziņojiet par to bāriņtiesai, Sociālajam dienestam, ka arī Valsts policijai.

Pašlaik VP Rēzeknes iecirknī pret sievieti ir sākta administratīvā lietvedība par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu, kriminālprocess par uzbrukumu valsts varas pārstāvim, un tiek skaidroti visi notikuma apstākļi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.