Foto no LA arhīva

Sieviete pēc viesuļvētras izmitina teju 100 bez pajumtes palikušus suņus 0

Viesuļvētra “Dorians”, kas septembrī plosījās Bahamu salās, prasījusi vismaz 50 cilvēku dzīvības, tūkstošiem cilvēku pazuduši bez vēsts. Amatpersonas ir prognozējušas, ka upuru skaits varētu ievērojami pieaugt.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Bet tumsā vienmēr var atrast gaismu, un līdztekus postījumiem ir arī labas ziņas: kāda sieviete Bahamu salu galvaspilsētā Naso pēc viesuļvētras ir veiksmīgi izglābusi bez saimniekiem palikušus 97 suņus, izmitinot tos savās mājās, vēsta vietne “en.newsner.com”.

Čella Filipsa saimnieko dzīvnieku patversmē ar nosaukumu “The Voiceless Dogs of Nassau, Bahamas”. Viņa par savu sūtību uzskata bez pajumtes palikušu suņu populācijas glābšanu, kaut gan tas jādara vienai pašai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savā “Facebook” kontā Filipsa norāda, ka nesaņem nekādu palīdzību no valdības un glābj suņus tikai tāpēc, ka mīl četrkājainos draugus.

Filipsa iegūst klaiņojošu suņu uzticību uz ielas, pēc tam sniedz dzīvniekiem patvērumu savās mājās, pabaro un vakcinē, kā arī meklē dzīvniekiem saimniekus ASV. Pēdējo četru gadu laikā pašaizliedzīgās sievietes aprūpē ir pabijuši gandrīz 1000 suņu.

Pēc nupat notikušās viesuļvētras Filipsa uzņēmusi savā mājoklī neticami daudz suņu – veselus 97, no kuriem daudzi ir nobiedēti un slimi. Filipsa izteikusi pateicību cilvēkiem, kas ziedo viņas organizācijai – pašlaik tās kontā ir 72 tūkstoši ASV dolāru.

Sieviete arī sacīja, ka dziļi skumst par citiem suņiem, kuri pēc viesuļvētras palikuši par bezpajumtniekiem un kurus viņai nav iespēju izglābt.

“Mēs, iespējams, neesam tik smagi cietuši kā citas salas, un skumjākais ir tas, ka pēc viesuļvētras aiziešanas no Bahamu salām vairākām salām būs vajadzīgs ilgāks laiks, lai atveseļotos. Katrā salā ir daudz bezpajumtnieku suņu, manu sirdi plosa bēdas par tiem dzīvniekiem, kuriem nav kur patverties,” pauž Filipsa.

Bahamu Salas ir konstitucionāla monarhijas salu valsts Ziemeļamerikā, Karību reģionā. Tajās ietilpst 700 salu un vairāk nekā 2000 saliņu Atlantijas okeānā.

Avots: “en.newsner.com”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.