Foto: Shutterstock

Testējam mobilās lietotnes. ‘IHUNT’, ‘Hornady’ un ‘Apple Weather’, 0

IHUNT by Ruger Hunting Calls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Mākslīgais intelekts nosauc 10 pasaules pievilcīgākos vīriešus. Starp tiem – pretrunīgi vērtēts Latvijas politiķis
Kokteilis
“Citreiz pirms koncerta nepieciešams atgādināt ētiku un pieklājības etiķeti” – Madara Raabe vīlusies par koncertā Siguldā pieredzēto
Notriektā tautumeita 10
Lasīt citas ziņas

Lietotne, kas ļauj klausīties un mācīties atdarināt dažādu dzīvnieku pievilināšanai izmantojamas skaņas.

Jāatgādina gan, ka Latvijas likumi neatļauj medībās dzīvnieku pievilināšanai izmantot skaņu ierakstus, tāpēc šī lietotne izmantojama vien mājās, mācoties pašam atdarināt dzirdētās skaņas ar svilpi, pīkstuli vai citu rīku, kas atbilst likumu normām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vienkopus pieejami vairāk nekā 50 sugu dzīvnieku pievilināšanas skaņu ieraksti, starp kuriem arī lielākā daļa Latvijā medījamo dzīvnieku sugu, sākot no pazīstamākajiem riesta laika un beidzot ar dažādu sugu stresa skaņu ierakstiem. Informācija un skaņu ieraksti ir pieejama angļu valodā, tomēr par lietotni ir jāsamaksā vienreizēja samaksa.

IHUNT by Ruger Hunting Calls Plusi nu mīnusi:

Plusi:
Ļoti plašs audiālās informācijas apjoms vienuviet;
Ierakstiem ir neierobežots klausīšanās laiks, un tie ir pieejami arī bezsaistē.
Mīnusi:
Maksas lietotne;
Ilgstoša un neapdomīga izmantošana var būtiski pasliktināt attiecības ar mājiniekiem un kaimiņiem.

Atgādinājums!

Medību likums 24. pants. Par nelikumīgām medībām atzīst: Medīšanu, izmantojot šādus aizliegtus medību līdzekļus, rīkus, metodes un paņēmienus: skaņu ierakstus.

Hornady ballistiskais kalkulators

Ballistisko kalkulatoru lietotņu ir pietiekami daudz, lai ikkatrs varētu izvēlēties sev tīkamāko, atbilstošāko un makam piemērotāko. Ļoti liela daļa ražotāju šādus kalkulatorus piedāvā par maksu, tomēr Hornady lietotne ir pieejama ikvienam viedtālrunim bez papildu samaksas, un tā lietojama pavisam vienkārši un ērti.

Noderēs kā medniekiem, tā tālšaušanas entuziastiem.

Hornady ballistiskais kalkulators Plusi un mīnusi:

Plusi:
Pieejama gan tiešsaistē, gan bezsaistē;
Ērti lietojama, vienkārši saprotama.
Mīnusi:
Pieejama tikai angļu valodā;
Trūkst lodes rotācijas kalkulatora, kas ir pieejams citos ballistiskajos kalkulatoros.

Apple Weather laikapstākļu lietotne

Ikvienam Apple lietotājam pazīstama lietotne, pret kuru sākotnēji izturējos tik skeptiski, ka automātiski to noglabāju vistālākajā ekrāna stūrī, tomēr, sākoties aktīvajai medību sezonai, pēc neveiksmīgiem centieniem sevī atklāt laika pareģotājas dotības, kad nereti bija jāžāvē līdz pēdējai vīlītei izmircis apģērbs, jo pa logu taču izskatījās, ka tuvākajās stundās lietus nebūs, sāku sekot līdzi laikapstākļu lietotnei, kas patīkami pārsteidza ar samērā cienījamu precizitāti.

Reklāma
Reklāma

Ņemot vērā faktu, ka informācija nepārtraukti mainās, visprecīzākos datus var iegūt, regulāri sekojot līdzi aktuālākajai informācijai.

Pieejama prognoze katrai šīs dienas stundai un kopējā dienas un nakts prognoze katrai nākamajai nedēļas dienai, gaisa mitruma, vēja stipruma rādītāji, medniekiem tik ļoti aktuālie saullēkta un saulrieta laiki un cita meteoroloģiskā informācija.

Apple Weather Plusi un mīnusi:

Plusi:
Bezmaksas lietotne, ko Apple lietotāji iegūst automātiski līdz ar viedtālruņa iegādi Viegli saprotama, precīza un pārskatāma;
Mīnusi:
Aktuālo informāciju var iegūt tikai tiešsaistes režīmā;
Informācija angļu valodā.

Vairāk par lietotnēm lasiet šeit

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.