Labas lietas priekam un iedvesmai iesaka Laima Vilsone 0

Prieks par to, ko tu dari, un prieks par to prieku, ko vari sagādāt citiem, jau arī ir tas, kāpēc tu strādā, kāpēc tu dzīvo un kāpēc tu esi. /Gundars Āboliņš/

Reklāma
Reklāma

Smalki

“Zvaigznes mirdzums tavā logā”

Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Lasīt citas ziņas

Mani fascinē zvaigžņots debesjums un rasas spožums zālē. Dimanti debesīs un uz zemes. Skaidras nakts debesis ar savu mirdzumu, noslēpumainību un dziļumu kalpojušas par iedvesmas avotu 15 dažādu valstu rotu māksliniekiem, kuru darbi apvienoti ekspozīcijā “Zvaigznes mirdzums tavā logā”. Materiālu daudzveidība – koks, ogle, dzelzs, misiņš, sudrabs, zelts, kristāli, granāti, topāzi, pērles… Galerijā “Putti” līdz 11. februārim.

Grāmatas

Neticamo Indiju iepazīstot

Kā man patīk lasīt par neizlēmīgiem pusmūža vīrieškārtas neveiksminiekiem, kuri jauši/nejauši kļūst par veiksminiekiem! Izcils domu un dzīves pavērsiens, sastopoties ar Indiju tuvplānā. Ik pa 30–40 lappusēm – spridzīga atziņa, kas, iespējams, mainīs arī jūsu dzīvi… Asprātīgi un viegli. Uz Indiju laikam gan nebraukšu, jo to atradu, lasot Mīkaela Bergstranda romānu “Skaistākās rokas Deli”. (Izdevniecība “Latvijas Mediji”.)

Teātris

“Vienaldzības gadsimts”

CITI ŠOBRĪD LASA

Redzējusi neesmu, bet uzmanību piesaista… Rasas Bugavičutes-Pēces “Vienaldzības gadsimts” vēsta par cilvēkiem, kuri dzīvē jau kaut ko sasnieguši un kuriem vēl nav par vēlu sākt visu no jauna, izvērtējot iepriekš paveikto. Bariņš bijušo klasesbiedru pārceļ klases salidojumu uz tikšanos online videočatā, jo ikdienas skrējienā satikties klātienē kļūst arvien sarežģītāk… Videotikšanās mazpamazām kļūst arvien provokatīvāka citam pret citu, jo skolas gadu aizvainojumi nav izzuduši bez pēdām… Režisors – Dmitrijs Petrenko. Lomās: Everita Pjata-Gertnere, Edgars Ozoliņš, Rolands Beķeris, Gatis Maliks, Kaspars Kārkliņš. Pirmizrāde 25. janvārī Liepājas teātrī.

Koncerts

Mitrohina “Ceļš uz mājām”

Latvijas rokmūzikas aristokrāts izcilais ģitārists Vjačeslavs Mitrohins uz skatuves ir jau 1/2 gadsimtu. Skandalozā rokera Elisa Kūpera vizuālais līdzinieks. Pats sevi reiz nosaucis par muzikālo bandītu. Ārējais huligānisms ir tikai maska Vjačeslava meistarībai un profesionālismam. Ģitāra viņa rokās ne tikai raud un dzied, bet arī kauc, vaimanā, dusmojas, radot vienreizējas emocijas. Jauna koncertprogramma un CD prezentācija “Ceļš uz mājām” VEF Kultūras pilī 31. janvārī. Pēc tam – koncerttūre citās Latvijas pilsētās.

Filma

“Mazās sievietes’”

Četru māsu Megas, Džo, Betas un Emijas (tētis viņas dēvē par savām “mazajām sievietēm”) likteņa pavērsieni – mīla, vilšanās, dvēseles trīsas, šķiršanās un sava dzīves ceļa meklējumi uz 19. gs. 60. gadu beigu Amerikas fona. (Luīzas Mejas Elkotas romāna ekranizējums). Galvenajās lomās – Sērša Runena, Emma Vatsone, Florence Pjū un Elīza Skanlena. Gandrīz ģeniālā Merila Strīpa – Mārčas tantes lomā. Filma izvirzīta vairākām Oskara nominācijām.Kinoteātros no 24. janvāra.

Izstāde

“(ne)MĀKSLINIEKA stāsts”

14 stāsti par 15 māksliniekiem, kuru ceļš uz atzinību ar vai bez augstākās izglītības diploma nebūt nebija rozēm kaisīts un viegls, bet kuru vārdi lieliem burtiem iekalti Latvijas mākslas vēsturē. Valda Buša, Birutas Delles, Miķeļa Fišera, Leo Kokles, Jāņa Pauļuka, Maijas Tabakas utt. radošās attīstības ceļš, grūtības, cīņa par sevi un savu mākslu. Ekspozīcijā – viņu darbi no studiju gadiem līdz pašu nopelnītai atzinībai. Izstādes autori – Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas vēstures un teorijas nodaļas IV kursa studenti Dr. art. Andra Teikmaņa vadībā. LMA aulā – līdz 26. janvārim.

Reklāma
Reklāma

Vēl var pagūt

Balle pilī

Ar Īves pagastu saistītas manu senču gaitas un arī manas bērnības vasaras, kad nokļūt Tiņģerē bija liels notikums. Tolaik pils ēkā (celta 19. gs. sākumā) bija skola… “Taču šonakt manā pilī visi logi gaiši spīd… Gaidu tevi, gaidu tevi, mana mīļā Pelnrušķīt!” Polonēze, šampanietis un citas smalkas izrīcības… Un dejas, līdz kurpju zoles cauras… Balle Tiņģeres pilī “Provinces šarms” 25. janvārī (sākums plkst. 19. Dreskods – atbilstoši 19. gs. modei).

Padoms

Ieklausies sevī!

Kad lauztais celis bija sadzijis, traumatologs domīgi teica: “Ieklausieties sevī, ieklausieties savā ķermenī! Tas jums visu pateiks priekšā.” Iespējams, pirmo reizi mūžā paklausīju bez iebildēm… Lūk, dažas atklāsmes, kā mainīt savu dzīvesveidu, domāšanu un attieksmi – pārskatiet savu ēdienkarti, paradumus un iesīkstējušus priekšstatus! Mainiet savas mērķprogrammas, neleciet augstāk par galvu, nenorocieties darbā, nevergojiet naudai, atrodiet jaunu aizraušanos! Ieklausījos. Un sadzirdēju: atlicini laiku atpūtai, nerij to, kas pagadās pa rokai, neplāno vairāk, nekā spēj izdarīt. Dzīvo ar prieku! Ir pagājuši trīs mēneši, un jūtos labāk nekā jebkad iepriekš.

Labas lietas priekam un iedvesmai iesaka Laima Vilsone
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.