Balets “Korsārs”.
Balets “Korsārs”.
Foto: Andris Tone

Latvijas Nacionālais balets dodas viesizrādēs uz Vāciju 0

No 26. februāra līdz 1. martam Latvijas Nacionālais balets dodas viesizrādēs uz Vāciju, kur Hannoveres Valsts teātrī izrādīs Ādolfa Adāna baletu “Korsārs” un Jura Karlsona baletu “Karlsons lido…”, LA.LV informēja LNOB komunikāciju speciāliste Irbe Treile.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Abu iestudējumu horeogrāfiju veidojis Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

“Iestudējumi, ar kuriem viesosimies Hannoverē, ir atšķirīgi: “Korsārs” ir lielais klasiskais balets, “Karlsons lido…” – mūsdienīgāks iestudējums. Bet abiem ir arī kas vienojošs – šie uzvedumi ir atraktīvi, dzīvespriecīgi un jautri.

CITI ŠOBRĪD LASA

Baletu “Korsārs” raksturo daudzi sarežģīti pas de deux, grupu un solo dejas, kā arī spilgti tēli un dinamika – publikai nebūs garlaicīgi ne mirkli. Šis balets lieliski ļauj parādīt mūsu baleta trupas meistarību.

Savukārt baletu “Karlsons lido…” esmu iestudējis tā, lai tas būtu interesants gan bērniem, gan vecākiem.

Katrs šajā izrādē atradīs sev kaut ko tuvu un uzrunājošu.

Es un Latvijas Nacionālais balets ar nepacietību gaidām viesizrādes!” saka Aivars Leimanis.

No 26. līdz 29. februārim notiks Ādolfa Adāna baleta “Korsārs” viesizrādes, kuru muzikālo pavadījumu spēlēs Lejassaksijas Valsts orķestris Hannoverē Mārtiņa Ozoliņa vadībā.

Galvenās lomas baletā “Korsārs” viesizrādēs interpretēs Elza Leimane, Annija Kopštāle, Baiba Kokina, Jolanta Lubēja, Raimonds Martinovs, Arturs Sokolovs, Viktors Seiko, Avetiks Karaptejans. Latvijas Nacionālajā baletā „Korsāra” pirmizrāde notika 2003. gadā.

Iestudējumu veidojuši horeogrāfs Aivars Leimanis, scenogrāfe Līga Purmlae, kostīmu māksliniece Elita Patmalniece un gaismu mākslinieks Kārlis Kaupužs. “Korsāra” viesizrādes notikušas Francijā, Spānijā, Portugālē, Horvātijā, Igaunijā, Itālijā un Maskavā.

Horeogrāfs Aivars Leimanis baletu “Korsārs” ar panākumiem iestudējis arī Horvātijā un Slovēnijā.

No 29. februāra līdz 1. martam jaunos skatītājus priecēs Jura Karlsona baleta “Karlsons lido…” viesizrādes.

Pēc Astridas Lindgrēnes populāro grāmatu motīviem tapušais balets visai ģimenei saņēmis Lielo Mūzikas balvu 2013 kategorijā Gada uzvedums un jau vairāku sezonu garumā gūst skatītāju atsaucību.

Iestudējumu veidojuši horeogrāfs Aivars Leimanis, scenogrāfs Mārtiņš Vilkrārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, videomākslinieks Artis Dzērve un gaismu mākslinieks Kārlis Kaupužs.

Hannoverē titullomu dejos Andris Pudāns un Aleksandrs Osadčijs, Brālīša lomā – Vanda Visnape-Trocjuka. Rīgā tuvākās “Karlsons lido…” izrādes būs skatāma 7. martā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.