Foto: Bernat Armangue / AP / Scanpix / LETA

Plasido Domingo atvainojas pēc arodbiedrības atzinuma par viņa “nepiedienīgu rīcību” 0

Pasaules operas zvaigzne Plasido Domingo, kuram ASV izteiktas apsūdzības seksuālā uzmācībā, otrdien atvainojās par viņa apsūdzētājām nodarītu “pārestību” pēc tam, kad Amerikas Mūzikas mākslinieku ģilde konstatēja viņa iesaistīšanos “nepiedienīgā rīcībā”.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Lasīt citas ziņas

79 gadus vecais Domingo nāca klajā ar atvainošanos laikā, kad Amerikas Mūzikas mākslinieku ģilde (AGMA) paziņoja, ka ir pabeigusi neatkarīgu izmeklēšanu pret Domingo, kuru tā uzsāka septembrī pēc vairāku ģildes locekļu apgalvojumiem par seksuālu uzmākšanos un diskrimināciju.

Vismaz 20 sievietes ir apsūdzējušas Domingo, ka viņš tās esot skūpstījis un apskāvis, pašām sievietēm to nevēloties, naktīs zvanījis un mudinājis tikties privāti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Domingo ir uzstājis, ka viņa attiecības notikušas ar abu pušu piekrišanu, un viņa atvainošanās konkrēti neapstiprina izteiktās apsūdzības.

“Es respektēju to, ka šīs sievietes beidzot jutušās pietiekami ērti, lai izteiktos, un

es gribu, lai viņas zinātu, ka es patiesi nožēloju pārestību, ko esmu viņām nodarījis.

Es uzņemos pilnu atbildību par savām darbībām,” paziņoja Domingo.

AGMA otrdien publicēja paziņojumu, ka tās iekšējā izmeklēšanā “secināts, ka Domingo tiešām iesaistījies nepiedienīgā rīcībā, kas bijusi robežās no flirtēšanas līdz seksuālai uzmācībai, darba vietā un ārpus tās”.

“Daudzi no upuriem pauda bailes par atriebību nozarē kā iemeslu tam, ka par to nerunāja agrāk,” paziņoja AGMA. Arodbiedrība piebilda, ka tās valde ir “pieņēmusi šī ziņojuma secinājumus un attiecīgi rīkosies”.

Laikraksts “The New York Times” otrdien ziņoja, ka bijis plānots noslēgt vienošanos starp Domingo un AGMA, saskaņā ar kuru Domingo samaksātu arodbiedrībai 500 000 ASV dolāru par to, lai iekšējās izmeklēšanas rezultāti netiktu publiskoti.

Domingo pēc apsūdzību izteikšanas Domingo atkāpās no Losandželosas operas ģenerāldirektora amata, ko viņš bija ieņēmis kopš 2003.gada. Viņš arī paziņoja, ka neuzstāsies Ņujorkas Metropoles operā, un tika atceltas arī uzstāšanās citviet ASV.

Neraugoties uz apsūdzībām, Domingo uzstājās Austrijā, Ungārijā un Krievijā. Viņam arī paredzēti citi koncerti Eiropā, tai skaitā 22.martā Hamburgā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.