“Želejas konfekšu” rindumājas, Sv. Džona, Kanāda 1


Patiesībā, kā labi redzams attēlā, nav vienas konkrētas rindumāju ielas, kura košo toņu dēļ nosaukta par želejas konfektēm. Šādas Viktorijas laika rindumājas izmētātas pa visu pilsētu, un īpaši slavenas kļuvušas pēc CBC uzņemtā seriāla “Doila republika”.

Reklāma
Reklāma

Oia, Santorini, Grieķija

Putins jau šovasar var gūt panākumus Ukrainā, kas draud ar haosu Baltijā. Britu ģenerāļi ieskicē drūmākos scenārijus notikumu attīstībai 343
Ja jums ir 12 šādi ieradumi, pastāv lielāka iespēja nomirt agri 2
TV24
Donalds Tramps nupat “izšāvis no gurniņa” – sacelta pamatīga jezga
Lasīt citas ziņas
Foto: Mstislav Chernov, Wikimedia Commons

Patiesībā jau varētu izvēlēties gandrīz jebkuru citu Grieķijas salu ciematu – tie visi ir līdzīgi ar savām spoži baltajām namu sienām un koši zilajiem jumtiem. Taču Oia, iespējams, ir senākais no visiem – tas pieminēts jau 13. gadsimta sākumā kā tirdzniecības mezgla punkts.

Burano, Itālija

CITI ŠOBRĪD LASA
Foto: AFP
Burano ir četru ar tiltiem savienotu salu arhipelāgs Venēcijas lagūnā un slavens ar savām koši krāsotajām mājām – un arī laivām. Turklāt, atšķirībā no daudzām citām pasaules vietām, Burano iedzīvotāji nevar patvaļīgi izvēlēties sava nama toni – viņiem jāiesūta pieprasījums pašvaldībai, kura, vadoties no striktiem priekšrakstiem, norādīs, kāda krāsa lietojama.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.