Sandra Buloka filmā “Gravitācija”.
Sandra Buloka filmā “Gravitācija”.
Publicitātes foto

Aktuālā kino izlase nedēļas nogalei 0

“Gravitācija” – TV6 svētdien, 19. aprīlī, plkst. 20.10. Alfonso Kuarona koķetēšana ar kosmosu rezultējās septiņos “Oskaros” (arī par režiju un operatora Emanuela Lubecka darbu), milzīgos kases ieņēmumos un tobrīd vēl ne tik apgūto 3D iespēju apspēlēšanā uz lielā ekrāna.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
TV24
STOPkadri: Kā drīkstēs apsildīt mājokli? Saeimā pieklusināti top izmaiņas likumā, kas ietekmēs jaunu un renovētu privātmāju īpašniekus 83
Lasīt citas ziņas

Dr. Raiena Stouna (par lomu “Oskaram” nominētā Sandra Buloka) ir medicīnas inženiere, kura kosmosā dodas pirmoreiz, un kopā ar viņu dodas pieredzējušais astronauts Mets Kovaļskis (Džordžs Klūnijs), kuram šis ieplānots kā pēdējais lidojums pirms karjeras beigām. Izejot atklātā kosmosā, notiek nelaime – kosmosa kuģis tiek iznīcināts, un Stouna un Kovaļskis plivinās izplatījumā bez jausmas, kas sekos nākamajā minūtē.

Kuarons ir filmas režisors, producents, scenārija līdzautors un viens no montāžas režisoriem. Pirmos aplausus par šo ļoti veiksmīgo kinoprojektu viņš izbaudīja Venēcijas kinofestivālā, kur notika filmas pirmizrāde. Kā vienu no 2013. gada labākajām lentēm to uzteica Amerikas Kino institūts.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Logans” – TV6 pirmdien, 20. aprīlī, plkst. 22. Viena no veiksmīgākajām modernā kino franšīzēm nenoliedzami ir “X cilvēki” – šobrīd uzņemtas 12 filmas, kuru ieņēmumi sasniedz sešus miljardus ASV dolāru –, un Logans / Vilknadzis ir viens no tās interesantākajiem tēliem. Viņš nespēj samierināties, kā pārvērtusies pasaule, taču piekrīt kādas noslēpumainas sievietes lūgumam līdz drošai vietai pavadīt neparastu meiteni.

Gaidāmā odiseja sola spriedzi, un Hjū Džekmena atveidotajam varonim būs jāliek lietā gan savas neparastās spējas, gan prāts. Džeimsa Mangolda režijā šī supervaroņu sērijas filma pieliek punktu Vilknadža līnijai, un filmas pirmizrāde Berlīnes kinofestivālā apliecināja tās nozīmīgumu mūsdienu kino kontekstā. Par scenāriju “Loganu” (2017) nominēja “Oskaram”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.