Aivars Borovkovs
Aivars Borovkovs
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Borovkovs: Tiesu varu diskreditē prokurors – deģenerāts 23

Līga Abakuka, “RīgaTV 24”

“Vara kopumā ir ļoti diskriditēta, tai skaitā arī tiesu vara”, RīgaTV 24 raidījumā “Preses klubs” situāciju tieslietu nozarē raksturoja Juristu biedrības prezidents, WWW.TIMENOTE.INFO veidotājs, jurists Aivars Borovkovs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Lasīt citas ziņas

Raidījumā Borovkovs uzteica bijušo valsts prezidenti Vairu Vīķi – Freibergu, kura Satversmes tiesas (ST) svinīgajā sēdē uzrunājot visu juristu saimi, akcentēja tādas tēmas kā – tiesu varas neatkarība, tiesu  prestižu graujošos attaisnojošos lēmumus personām, kas apsūdzētas smagos finansiālos noziegumos vai nosacītus sodus narkotiku tirgotājiem un pilsoņu neuzticību visai valsts pārvaldes sistēmai, prokuratūras darba kvalitāti un nepieciešamību uzlabot tiesas procesu tiesās.

Ex prezidentes izteikumus nekritizējot tik ļoti kā Bordānu par viņa izteikumiem, jo viņa ir viedokļu līderis, kura izsakās ne kā juriste un neitrālā auditorijā norāda uz tēmām, kuras ir svarīgas lielai daļai sabiedrības, raidījumā norādīja jurists.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt nopietns signāls tam, ka tiesu vara Latvijā nav nomirusi, pēc Juristu biedrības prezidenta domām, esot jebkuršs attaisnojošais spriedums.

“Tiesu vara ir pamatīgi diskreditēta”, raidījumā uzsvēra Borovkovs. Kaut vai paskatoties neseno publikāciju puaro.lv, kur tika publicēts viens materiāls par prokuroru (Uldis Cinkmanis, organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors), kur skaidri bija dzirdams neētisks teksts un redzama uzvedība, kas liek aizdomātie par šī cilvēka morālo stāju un to, vai viņš nepārkāpj Prokuratūras likuma 33. pantu, kurš nosaka, ka prokurora amata kandidāts “ir ar nevainojamu reputāciju”.

“Var puika ālēties, bet te viens deģenerāts uzstājas, kurš savu tiesību ietvarā ir pilnvarots, prokuratūras vārdā, valsts vārdā, uzturēt valsts apsūdzības pret kaut kādiem cilvēkiem. Tā ir justīcijas seja”, kā tiesu varu diskreditē viens prokurors deģenerāts aprakstīja Borovkovs. Labs signāls šajā sakarā esot 2. februārī Augstākās tiesas pieņemtais jaunais Tiesnešu ētikas kodekss.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.