Karaliene Elizabete II un viņas suņi

FOTO. Ģimene 94 gadus vecajai Lielbritānijas karalienei Elizabetei II uzdāvina ļoti neparastu dāvanu: lai Vindzoras pilī nebūtu vientulīgi 3

Neskatoties uz to, ka 94 gadus vecās Lielbritānijas karalienes Elizabetes II dzīvē pēdējā laikā ir bijis daudz pārbaudījumu gan saistībā ar Covid-19 vīrusu, gan viņas vīra, 99 gadus vecā prinča Filipa veselības stāvokli, gan mazdēla, prinča Harija un viņa sievas, amerikānietes Meganas Mārklas skandalozajiem izteicieniem Opras Vinfrijas šovā, par spīti visam, viņa nezaudē dzīvesprieku un neaizmirst par ikdienišķajiem priekiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

Nevienam nav noslēpums, ka karaliene ir zināma kā liela suņu mīle. Viņas sirds pieder Velsas korgiju suņu šķirnei. Viņas pēdējais korgijs uz citiem medību laukiem devās 2018.gadā. Pēc tam viņai palika divi takša un korgija jauktenīši. Taču arī viņi savu saimnieci atstāja vienu – pēdējais suns, vārdā Vulkāns, pameta savu saimnieci pērn, decembrī.

Karaliene nupat tikusi pie diviem jauniem Velsas korgija šķirnes kucēniem. Lai viņai šajā grūtajā laikā nebūtu vientulīgi lielajā pilī, ģimene parūpējusies par šo īpašo dāvanu, zinot, cik ļoti Elizabete II mīl šos suņus. Karaliene devusi mājdzīvniekiem arī īpašus vārdus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vienu kucēnu viņa nosaukumu par Fērgusu – par godu savam tēvocim, Fērgusam Bouzam-Laionam, kurš gāja bojā 1915.gadā Pirmajā pasaules karā. Bet otrs kucēns ticis pie vārds Muiks. Pie šī vārda suns ticis pateicoties kādai īpašai vietai. Netālu no karalienes rezidences Balmorālā (Skotijā) atrodas ļoti skaists ezers, kura nosaukums angļu valodā ir “Loch Muick”.

94 gadus vecā karaliene šobrīd mitinās Vindzoras pilī. Ikdienā kopā ar viņu ir tikai pils apkalpojošais personāls un tagad arī divi kucēni.

Karaliene Elizabete II sagaida Kembridžas hercogus Vindzoras pils pagalmā

Par spīti jaukajai dāvanai, daži soctīklu lietotāji jau pauduši viedokli, ka, viņuprāt, šī dāvana ir nepārdomāta un pārsteidzīga, jo nevajadzētu dāvināt cilvēkam 94 gadu vecumā kucēnus, kas dzīvos vismaz 10 gadu garumā un bažījušies par to – kas notiks ar mīluļiem gadījumā, kad karalienes veselība neļaus vairs rūpēties par mājdzīvniekiem vai viņa dosies mūžībā.

LA.LV Aptauja

Kā tu uzskati, ka dāvināt kucēnus 94 gadus vecajai karalienei bija laba doma?

  • Jā, tā ir ļoti laba doma!
  • Nē, ideja ir slikta
  • Man ir grūti atbildēt uz šo jautājumu

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.