Saulvedis Vārpiņš
Saulvedis Vārpiņš
Foto: Edijs Pālens/LETA

“Pieminekļus iznīcināt nebūtu pareizi, jo jāatstāj kaut kas vēsturei.” Saulvedis Vārpiņš par Uzvaras pieminekļa nākotni 116

Par Uzvaras pieminekli ir bijušas daudz un dažādas diskusijas – nojaukt vai atstāt. Ir izskanējis arī priekšlikums, ka pie pieminekļa varētu izveidot plāksni ar informatīvu vēstījumu, kas radītu objektīvu priekšstatu par to. Apspriežot šo ideju TV24 raidījumā “Preses klubs”, Saulvedis Vārpiņš, zvērināts advokāts, norādīja, ka tāda plāksne varētu noderēt ārzemniekiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
“Kas notiek ar mūsu bērniem? Kādēļ viņi aug tik nežēlīgi?” 1.klases skolnieka mamma pauž sašutumu par bērnu rīcību
Lasīt citas ziņas

“Manā skatījumā tomēr pieminekļus iznīcināt, arī pat ja ir bijuši represīvam režīmam, tas nebūtu pareizi, jo jāatstāj kaut kas vēsturei, lai jaunās paaudzes redz un skatās.”

Viņaprāt vajadzētu vairāk skaidrot nozīmi un uz plāksnes aprakstīt, piemēram, ka tas ir Uzvaras piemineklis, bet tajā pašā laikā arī, ko latviešu tautai ir maksājusi šī uzvara – cik ir represētie, cik mirušie utt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vārpiņš apstiprina, ka piemineklis ir kā simbols, kas tiek izmantots propogandai, taču norāda, ka ir jāmeklē cits ceļš, lai tas tā nebūtu, bet noteikti ne iznīcinot.

“Mums vairāk jāpievērš uzmanība tam, ko mēs savos bērnos ieliekam,” viņš uzskata.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.