1894. gada 2. aprīlī 0

Pirms 120 gadiem, 1894. gada 2. aprīlī, Kuldīgas apriņķa mežsarga ģimenē dzimis leģendārais latviešu kino un teātra aktieris Ēvalds Valters (1894 – 1994).

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Viņa aktiera karjera aizsākās 1917. gadā latviešu strēlnieku pašdarbības trupā, bet noslēdzās ar lomu Dailes teātrī iestudētajā Aleksandra Čaka “Mūžības skartie” 1987. gadā. Kritika pret jauno censoni starpkaru Latvijā bija visai labvēlīga, lai arī 1929. gadā par kādu izrādi Liepājas teātrī tika aizrādīts, ka “aktieris savos izteiksmes līdzekļos pārāk atkārtojas”. Valters sākotnēji maizi pelnīja uz skatuvēm Liepājā, Daugavpilī un Tautas teātrī Rīgā. Dailes štatā Ēvaldu Valteru iekļāva tikai 1941. gadā. Simbola lomā veterāns nonāca atmodas laikā. Viņš kopā ar rakstnieku Albertu Belu 1988. gada 1. novembrī Rīgas pils tornī pacēla pirmo reabilitēto sarkanbaltsarkano karogu, ar savu uzrunu atklāja LTF dibināšanas kongresu un viens no pirmajiem 1992. gadā saņēma atjaunotās Latvijas pasi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.