Vecais RLB nams, kur notika izrādes.
Vecais RLB nams, kur notika izrādes.
Arhīva foto

Ālēšanās teātrī: kliedzot, metot ābolus un olas mēģina izjaukt izrādes 6

Viesturs Sprūde, “Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Atradusies pirms 13 gadiem pazudusi meitene, kura savulaik neatgriezās mājās no skolas 13
Lasīt citas ziņas

Pirms 120 gadiem “Latviešu Avīzes” ziņoja par “kārtības traucēšanu” Rīgas Latviešu biedrības (RLB) Rīgas Latviešu teātra izrādē: “Svētdien “Romeo un Jūlija” (“Romeo un Džuljeta”. – Red.) izrādē atkal notikusi lielāka miera traucēšana.

Atkal tika mestas olas no kādām personām uz galerijas un še un te atskanēja svilpieni.
CITI ŠOBRĪD LASA

No brēkšanas kārtības traucētāji šoreiz atturējās, laikam atzīdami, ka brēcēji vieglāk pieķerami. Kaut gan uz aptumšotās galerijas pa izrādes laiku grūti redzēt, kad kāds ātri un klusi ko met jeb slepeni izlieto svilpi, tomēr daži kārtības traucētāji tika pieķerti un nodoti policijai.

“Baltijas Vēstnesis” ieteic lietot pret šo nebūšanu šādu radikālu līdzekli: “Izslēgt uz visiem laikiem no Rīgas Latviešu biedrības teātra apmeklēšanas katru, kas augšminētā nejaukā vīzē traucējis izrādes kārtību.”

Minētais “Baltijas Vēstnesis” par incidentu ziņoja, ka atšķirībā no pirmās reizes, kas kāda nelabvēļu grupiņa tā paša gada 26. augustā bija mēģinājusi, kliedzot, metot ābolus un olas, izjaukt Rūdolfa Blaumaņa “No saldenās pudeles” izrādi un pārsteigtie aktieri pat uz minūti apklusuši, šoreiz “publikas priekšzīmīgās izturēšanās dēļ” pulciņš trokšņotāju neko neesot panākuši un izrāde turpinājusies:

“Daudz simtiem cilvēku te bija sanākuši priekš godīga mākslas baudījuma, un kādi ielas puišeļi iedrošinājās tos nepieklājīgi traucēt!” Prese deva mājienus, ka dauzoņu nolūks bijis “izrīkot demonstrāciju pret vienu izrādītāju”. Vārds netika nosaukts. Tāpat vārdā netika nosaukti arī “dauzoņas”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.