1913. gada 18. aprīlī 0

Pirms 100 gadiem, 1913. gada 18. aprīlī, avīze ”Latvija” ziņoja, ka Bavārija Eiropas dzelzceļu lietu konferencē Minhenē iesniegusi priekšlikumu vilcienu vagonos ielaist tikai tās dāmas, kuru cepuru adatu uzgaļi ir īpaši aizsargāti, lai tie nesavainotu citus pasažierus.

Reklāma
Reklāma

 

Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Lasīt citas ziņas

Tas nebija joks, bet 20. gadsimta sākumā patiesi nopietna drošības problēma sabiedriskās vietās. Dažādu materiālu, tajā skaitā zelta un sudraba, cepuru adatas dāmas lietoja kopš 19. gadsimta beigām, lai piestiprinātu greznās un lielās cepures pie matiem. Adatas varēja sasniegt 30 cm garumu. Tikai dažas dienas pēc iepriekš minētās ziņas publicēšanas Liepājas Sv. Annas baznīcā svētdienas dievkalpojuma laikā kāda jaunkundze ar savas cepures adatu netīšām iedūra kādam zēnam tieši acī, tā ka ārstiem nācās bažīties par cietušā redzes spējām nākotnē. Šī notikuma ietekmē mācītājs Zanders jutās spiests vērsties pret cepuru adatām pat no baznīcas kanceles.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.