1915. gada 9. decembrī 0

Pirms 100 gadiem, 1915. gada 9. decembrī, “Jaunākās Ziņas” publicēja ar naudas sodiem un vairākām dienām cietumā policijas administratīvi sodīto pilsoņu sarakstu.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

No tā var gūt ieskatu, kāda gaisotne tajās Pirmā pasaules kara dienās valdīja Rīgā: “Dore Kalniņ par kartupeļu pārdošanu uz ielas, aizšķērsojot satiksmi, Natālija Gaigala par gaļas pārdošanu dārgāk par obligatorisko taksi, Kārlis Ozoliņš par braukšanu ar velosipēdu bez īpašas štāba komendanta atļaujas, Josifs Janušišs par braukšanu pa ielas vidu, saduroties ar tramvaja vagonu, Juris Tuls par nepatiesu ziņu izplatīšanu par mūsu armiju, Marija Zamuel par sava īrnieka nepierakstīšanu policijā, Staņislavs Voiceho­vičs par nepaklausību policijai, Staņislavs Tendzjagoļskis par to, ka atļāvis savam mazgadējam dēlam tirgoties ar avīzēm bez likumīgas atļaujas…”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.